Manžel na materskej. Ako je to u vás?

veronikapl
8. jan 2021

Baby prosím vás, tie ktoré máte chlapov na materskej, ako to u vás je ? Môj chce ísť, keď bude mať malý rok,tak som ho dopredu upozornila, že bude musieť robiť všetko čo ja teraz, on zásadne odmieta, že on nebude všetko robiť napr prať, žehliť atď.. že to mám robiť ja, keď prídem z práce ..tak sa vás pýtam, čo všetko musíte vy robiť keď chodíte do práce a váš manžel je doma s dieťaťom?

juliatriscova
8. jan 2021

@veronikapl 😂 prepáč, že sa smejem ale toto je sila..........takýto muži by mali častejšie byť na materskej, pretože nemá šajnu čo to obnáša......a čo vlastne chce robiť na materskej? ty máš chodiť do práce a keď prídeš domov, tak ešte prať, žehliť, variť atď.......nech len si to vyskúša čo to je byť na materskej....môj manžel mi pomáha vo všetkom......dá prať, povešá prádlo, navarí, poupratuje..........je to skvelý manžel a nemenila by som ho za nič.....ty nie si ničí otrok ani majetok.........ale vo väčšine rodín to takto funguje..........držím palce

nikpa
8. jan 2021

@veronikapl samozrejme robil všetko, aspon sa o to pokúšal 😲😁 ale aj snaha sa cení, ako tak porobil všetko. Ak by mi povedal, ze po práci mam este upratovať, variť a prať tak v tom momente sa môže vrátiť do práce on a ja zostavam doma.

blah24
8. jan 2021

No ja nevim ale v roku je podle me hrozne brzo. muj sel az mel starsi 2 a pul.

oneva243
8. jan 2021

No tak moj mqnzel nieje na materskej ale ja som, chodi do prace, nakupuje a vari vylucne len on, skoro kazdy den kocikuje on, aby som ja mohla upratat 😁 takze kebyze mi muz toto zadeli tak sa zasmejem 😂

lienocka2808
8. jan 2021

@veronikapl moj priatel je na materskej s nasim synom od septembra. A robi vsetko, co som robila ja, ked som bola na materskej. Ja to nemam kedy robit, kedze byvam dlho v praci. Dokonca vari, perie, upratuje, stara sa o maleho. V marci mu konci materska, a pojde do prace, maly do sukromnej skolky. Ale nechapem, tie nazory tych muzov, ze zeny sa maju vratit z prace a zacat akoze druhu sichtu? Ved ked chceli ist na matersku, tak nech vedia, co to obnasa. A nie cakat kym zena navari, uprace a ozehli.... Ako nevravim, nie je to spravene, tak akoby som to robila ja, ale vdakabohu za mojho chlapa. Potom tajne preskladavam veci v skrini 🙂. Ale u nas to funguje takto. Viac menej plnohodnotne prevzal moje povinnosti, akurat este nema konto na modrom koniku 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heidy222
8. jan 2021

A mozem sa opytat, Ked si ty na materskej Tak on Ked dojde z roboty vari perie?😂
Moj manzel je s 2 detmi doma, 5 rokov a 1 rok(od 9 mesiacov). Ja robim v nemocnici Tak 50 hod tyzdenne. Nasa rutina je taka, ze ja rano vencim psa, obcas kym odidem prebalim maleho alebo Tak, potom Ked pridem o 17 z prace Tak sa najma hram s detmi kym on urobi oblozene chleby, salat na veceru. Vecer hodim veci do pracky na timer aby to pralo rano, alebo Ked je pracka hotova hodim do sucky, poskladam. Max 20 min. My nie sme moc na zehlenie, kominceky v satniku, ocapkane sklo nam nevadi, radsej si vecer pozrieme serial 😉 vysava a udrzuje kuchynu on, aj vari pre seba a pre deti, ja jedavam v praci. Ja zase umyvam kupelku lebo ma to bavi, aj varim, peciem cez vikend. Ked mam dlho sluzbu a dojdem o 21 deti Uz spia a je upratane. Vstava k detom on, ja cez vikend ale aj to nie vzdy. Cize delime si to pol na pol Tak, aby sme mali obaja cca rovnako ,,volneho casu"

blah24
8. jan 2021

@elizabet173 ano dokaze urcite. Ja sem to brala spis z pohledu ode me, ze by me bylo smutno 😂 a

lucka_ke
8. jan 2021

môj manžel domáce práce nerobí (okrem varenia a nakupovania), ani to od neho nečakám, do práce chodíme obaja, na MD som bola ja, nie sú všetci muži rovnakí... záleží na tom ako sa vy dvaja dohodnete a čo vám dvom vyhovuje

hopsadobrandejsa
8. jan 2021

😀😀😀😀😀

Niekto ma chut na prazdniny ci ako? Sak ked uz chce ist na matersku tak v podstate so vsetkym co to obnasa.

Povedz mu nech si prestane vyberat ceresnicky z torty co bude a co nebude robit na materskej. Tvoj muz je pekny srandista. Ja keby som zena a toto by mi muz povedal, asi by som sa nezdrzal smiechu.

Humor je v zivote dolezity, to mas celkom dobre, ze mas doma takeho vtipalka co ta dokaze rozosmiat 😀

veronikapl
autor
8. jan 2021

No, tak to všetky máte dobre podelené, ja zas nemôžem povedať, že nenavari, ale upratať to všetko musím po ňom ja, takisto aj zapne práčku,ale vyvesiť to musím aj tak ja, ale žehliť malému veci nebude to mi na rovinu povedal, že on všetko robiť nebude, hlavne je že keď pracuje ja ho s ničím neotravujem porobim to sama, to isté platí aj o kúpaní on to nechce robiť atď už teraz vymýšľa ako čo bude a nebude.. mňa z toho ide poraziť.

blah24
8. jan 2021

@veronikapl tak bych mu narovinu rekla, ze na zadnou materskou nepujde. Ty budes sedrita a on vysmity

janka_266
8. jan 2021

@veronikapl no neviem, môj dokáže zapnúť pracku a aj si ozehlit, keď nestíham aj bez materskej, dokonca aj riad umyť. Možno by bolo dobré začať zapájať do tých prác manžela už teraz, predsa len materská je 24 hodinová šichta, práca tak 8-12 hodín 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blah24
8. jan 2021

@elizabet173 ja mam problem jit po 2 a pul letech od maleho 😀

sense
8. jan 2021

Véd nech si užije materskú "dovolenku" plnými dúškami so všetkým cvo k tomu patrí..

nika_m
8. jan 2021

Moj manzel tiez chce ist ked bude mat syn 2,5r...zehlim len synove veci viac-menej tak to zvladnem aj sama bez problemov...ale povedala som mu, ze to nebude dovolenka ale materska dovolenka a tym padom bude robit to co ja teraz...cize aj varit, ak bude treba pusti pracku, poupratuje, zoberie dieta von a bude sa mu venovat, nie ze na mobile sa hrat 🙂 ja nemam problem niekedy po praci aj navarit nieco rychle aby mali na druhy den ale urcite nebude valat sunky na gauci a ja po praci este varit, riad po celom dni umyvat a byt upratovat :D

iwka_77
9. jan 2021

Toto je tak, keď si muži myslia, že materská dovolenka je ozaj dovolenka 🙊

ajka0207
9. jan 2021

@veronikapl u nás je manžel na materskej a robí koľko stihne, zvyšok ja. Keď som bola na materskej ja, tak sme fungovali rovnako, čo som stíhala ja pri dieťati som porobila a keď on prišiel domov, porobil. Prať dávam ja, vyvesia ten čo má čas a žehlim ja, ale zas ja nikdy neumyvam riad lebo manžela to baví narozdiel odo mňa. Deti máme dve a ani jeden nikdy nesedí s vyloženými nohami.

dkethe
9. jan 2021

Zase dvojaky meter. Ked je zena na MD, tak je to narocne, nema robit muzovi sluzku, ma prist z prace a pomahat. Ked ma byt muz na md, zena ma prist z prace domov kde je vsetko tip top a idealne trojchodova vecera :D :D

Doporucujem, aby si ho oboznamila, ze budes doma robit presne to, co on teraz 🙂

didi2102
9. jan 2021

@veronikapl tak ja som už bola s mužom na materskej súbežne keď sa nám narodilo druhé,mali sme to pol na pol ... Keď bude mať dcéra 2.5r chcem ísť do práce a muž na materskú s ňou,možno ale len možno budem variť lebo muž nevie ale keď ma.raz naštve bude on 😄 a večer som ochotná uspavat Max jedno dieťa,inak nebudem cez týždeň nič ... Keď by to bolo opačne ani muž by nič nerobil,on ide na materskú a nie dovolenku .. už do predu to máme vyjasnené ak sa mu nepáči nech chodí do roboty

ajka0207
9. jan 2021

Na veľa odpovediach ma zarazilo, že ženy, vy keď ste na materskej tak chlap po príchode z roboty nerobí nič? Môj robí všetko ako aj ja,mna by porazilo keby to máme inak.

didi2102
9. jan 2021

@ajka0207 tak pozri napr môj večer po práci aj povysáva aj prezlečie periny vyzlečie hodí do práčky naloží vyloží susicku umyje riad ale robí to tak že v podstate ja to korigujem alebo ako to nazvať mám to pod palcom 😄 teraz nech to on má pod palcom a veď aj ja niečo urobím ale v hlave budem mať robotu

bmuller
9. jan 2021

Na druhej strane, ked budu deti v skolke a vy budete chodit do prace uz obidvaja, kto (a kedy, ak nie po prichode z prace) bude prat a varit?... 😉 Tak by to asi mohlo byt aj teraz aspon o nejakej delbe prace...

bucko555
9. jan 2021

Keď bol muž na materskej tak varil aj upratoval akému nás celkovo väčšinou vari manžel

elizabet173
9. jan 2021

@veronikapl prave preto to nerobi, lebo ho s nicim neotravujes, ako pises. Tak mu povedz, ze ocakavas to iste, co robis teraz ty, s vynimkou toho zehlenia, nech nie si protiva, od neho. Ak na to nepristupi, nech na MD zabudne. Preco vlastne chce na nu ist? Dietatu sa venuje? Ci chce len mat veget?

ninakajka
9. jan 2021

Moj manzel je na materskej od 14.12.2020, syn mal 24.12.2020 dva roky, aj ked som este doma, nakolko cerpam staru dovolenku, uz teraz manzel, ked treba, chodi rano do obchodu, navari, da prat, vyvesi, zvesi, posklada pradlo, odlozi, uprave. A skoro kazde rano mavam na stole ranajky, co on ked chodil do prace nemaval.