Manžel na materskej

alexandral
20. máj 2016

Ahojte mamicky a nemamicky....potrebujem vasu pomoc pri rieseni nasej situacie,kedze neviem ako postupovat....1.11.2012 som sla na matersku s prvou dcerkou,predtym som bola riadne zamestnana lenze 1.5.2013 mi vyprsala zmluva a ked som sla druhykrat na matersku 1.12.2015 uz som nemala narok na materaku ale len rodicovsky prispevok od UPSVaR....teraz ma mensia 16 mesiacov a dostala som zaujimavu pracovnu ponuku....chcela by som nastupit do prace ale manzel nechce davat mensiu do jasli a chce radaej ostat on na materskej. On riadne pracuje a teraz neviem kde zacat vybavovat aby on ostal doma na materskej a ja isla do prace kedze by sme mali lepsi prijem....ci zacat na socialnej poistovni alebo hned na UPSVaR....dakujem za kazdu radu

misscelaneous
20. máj 2016

na socialnej vyzdvihnut tlacivo, ako tebe potvrdzoval doktor, ked si isla na matersku a tam vyplnit cast iny poistenec. na UPSVAR poziadat o doklad, ze od toho casu nebudes poberat rodicovsky. to zaniest na socialnu, pripadne zamestnavatelovi (to sa spytaj, my sme to tusim dali zamestnavatelovi,a le nepamatam si dobre) ten papier, co mu dali predtym na socialke (pirpadne teda aj s tym z UPSVAR, zamestnavatel manzelov potvrdi a posle na socialnu poistovnu.

alexandral
autor
20. máj 2016

Este sa chcem spytat,ked mu budu vypocitavat matersku za minulynrok tak on bol s celeho roka 8 mesiacov PN kvoli dvojitej operacii nohy....tak teraz neviem ma stale narok na matersku vypocitaju mu ju s tych 4 mesiacov ci ako? Dakujem za kazdu radu