Uz neviem co robit .Prv ako sa zacnete pytat preco isla materska na neho ,islo to z osobnych dolezitych dovodov.Materska mala od Januara chodit na moj ucet .Kedze nemam ziadny príjem ,peniazmi co mi ostali som platila nákup,plienky pre malé ,všetko ,manzel sa ovrsil ,a raz mi poslal matersku,byvame v jednej domacnosti a vacsinu velkeho nakupu aj opravu jeho auta som platila ja .Je zamestnany ,vyplata mu normalne chodi .No mne uz dosli peniaze ,a po dnesnom vypytani € ,mi povedal ze nie ,ze by to malo ostat u neho lebo aj on platí .Nikdy som neminala peniaze na blbosti ,a vacsinou platim ja z toho co mi este zo sporenia ostalo.Nechce mi ani po dlhej hádke nič poslať,kázal mi ísť nakúpiť a mne nevýjde ani na suriviny k obedu ...Nevie sa somnou o tom baviť a vždy keď mu dohováram radšej odíde a uzavrie konverzáciu.
Daj si ju posielať na postu.
To su vsetko pseudo-riesenia. Mali by ste si vyjasnit financie vo vztahu. Nemas pravo iba na matersku. Aj jeho vyplata su vase spolocne peniaze - to vyplyva zo statutu manzelstva. Preco by si sa mala niekomu doprosovat aby si mala pristup k svojim peniazom? Ak si to nevyriesis, budes non-stop ekonomicky tyrana - lebo toto je forma nasilia.
Neviem aku radu od nas cakas,co mu my mame ist dohovorit nech sa nesprava ako chrapun?! Hned zajtra by som isla do SP a nahlasila zmenu vyplaty davky sekom na postu.Na to sa nevztahuju exekucie,predpokladam ze tam je zadrhel preco nemoze ist na tvoj ucet..
To čo je za blbosť? On ma.zivit teba a deti...
hned by som to isla do socialnej poistovne zmenit (cislo uctu)
bud ako dievcata radia, posielat na postu
alebo si zalozte ucet zadarmo napr. v mBanke a dajte si to posielat tam
to co je toto za charakter ....nechapem takych chlapov
presne, daj si ju posielat na seba. u nas to bolo tak, ze mne chodila materska a ked mi skoncila, posielal mi peniaze na moj ucet raz mesacne vyssiu sumu, aby som mala na nakupy potravin a potrebne vydaje. to sme si nastavili hned na zaciatku, nech nemusim pytat kazdy druhy den na nakup. myslim, ze kazdy normalny chlap, ktory ma rodinu by ju mal aj zabezpecit v case, ked ma zena male dieta a nepracuje.
Mas matersku alebo rodicak.?Ak matersku bezproblemov prehlasis na seba, je to tvoja materska za tvoje odvedene paniaze. Ak rodicak, je to trosku problem, kedze o zmenu musi poziadat ten komu chodi RP, takze on. Kazdopadne sa treba zamysliet, ci ti tento mentalny zazrak dava v spolocnom partnerskom zivote.
Materskú na seba + keď je pánko takýto tak dať si súdom určiť výživné na dieťa aj na seba. 🤷
Ty kokos, ja keď toto čítam, normálne by som vzala panvicu a tresla takým chlapom po hlave...A ísť na súd, pýtať výživné na dieťa a seba.
výborný výber partnera 👍
To čo je za muža??? Akože ty nemáš začo nakúpiť suroviny na varenie obeda a on ti nedá peniaze? To je riadny chmuľo
Si tyrana zena. Ja by som ho isla udat na policiu, ze ta financne/ekonomicky tyra, a to doslova. Ako manzelia mate spolocne peniaze, t. J. aj jeho vyplata je vasa spolocna. To dieta si si urobila sama? Ten idiot doma nic nezerie? Nezaspini pradlo? Nezasvini dlazku a kupelñu? Predpokladam, ze aj vsetky domace prace robis zadarmo ty. Co ti poradit zena?
Mne iba napada otazka, kde si prisla k takemu chlapovi? 🤦♀️ Bud mnoje zeny nemaju sebauctu a skoncia s kadekym alebo ozaj neviem. A co mas robit? Prehlasit matersku a "chlapa" kopnut do zadku.
1. materskú si daj posielať na svoj účet, nechápem, prečo to nemáš už dávno, keď máš dieťa s debilom.
2. Požiadaj o výživné na dieťa aj na seba, to môžeš aj počas trvania manželstva
3. Vráť sa do práce najskôr ako to bude možné, aby si nebola finančne závislá na mužovi
4. zadováž si kvalitnú antikoncepciu, lebo tvojmu manželovi zachutilo ekonomické týranie manželky
5. vytlač mu túto diskusiu a daj mu ju prečítať
Dalsi dement. Ekonomicky tyran. Neuveritelne co tu v poslednom case je.
@autorka
On ta tyra. Prečo nie si voči nemu ráznejsia a dovolis aby s tebou takto zametal?
@solange7 tiež si to vravím.. bola tu aj diskusia, kde sa žena pýta, koľko má pýtať od muža, keď ona ma len rodičak a nevládze z toho pokryť všetky výdavky, ako doteraz.
Nechápem toto, to co za "chlapi" sa množia, čo skrátka nechápu, že rodičak nie je plat a jednoducho vtedy musí byť finančný ťahač on? A bez rečí a debaty.
A o tomto, že ani nechce dať žene tu almužnu s názvom rodičak, nehovorím, to už je iný kus k****
@jaskolka Ale no 😉
Dost častý problém je aj u žien: buď
- čím skor sa vydať a mať deti a je jedno s kým, ale ostať na ocot hanba na celú dedinu a tak beru hocikoho
- alebo tzv. dnešná "moderná nezávislost" a tolerancia takehoto spravania
Kde na takých blbcov chodíte? Toto mat doma, už mám odsedenu polovicu trestu za vraždu v amoku
@viestta ženy vela tolerujú - lebo nemat rodinu mnohe beru ako nevydareny zivot
No, ako si dopadla autorka v tom obchode ? Dúfam, že si mu rozbila hlavu s prázdnou panvicou!
@zmrzlinka2021 ja si neviem predstaviť to zúfalstvo co donúti ženu porodiť takému deti, neviem si predstaviť to zúfalstvo co donúti ženu aby pri takom ostávala a nechala pri nom vyrastať aj svoje deti. Takýto sa zrazu nestal, pri takýchto sú signály jednoznačne. To im neblikaju kontrolky v hlave? Ci si naivne predstavujú, že sa to raz zmení? Kedy sa to zmeni?
@zmrzlinka2021 tak taka moderná "nezávislosť" je nepochopiteľna... Keď čítam tému typu, som na rodičaku s 6 mesačným dieťaťom, predtým som prispievala polovicou na domácnost, partner zarába 1500 eur,a chce aby som stále dávala polovicu vydavkov...kde mam si nájsť brigádu, alebo prácu na pol úväzku, aby som to splnila? 🙈🙈🙈Nožík sa mi otvára vtedy
Akože v takých prípadoch neviem kto by potreboval prefackat skôr..
@viestta Ja si kladiem tie otazky, ale vies, ja mam viac taky ten racionalny princip fungovania v zivote, bola som nastavena zit single, nemat manzela, dieta, ale, velke ALE - pre vacsinu zien je jedinym naplnenim zivota "vlastna rodina" - mat muza a deti.
Nech je akokolvek popularizovany zivot zeny zijucej bez chlapa, ako sa vzdelava, cestuje, uziva si zivot - vacsina zien chce sa proste za kazdu cenu vydat a mat deti. A dovolim si povedat, ze "materinsky pud" je u nich doslova "pudom", ako ked chlapovi zacne drbat... lebo chce sex. Proste vtedy zena vypina zmysli, ignoruje kontrolky, klame sama seba, lebo ma PANICKY strach, ze ostane na ocot a bez deti. A hlavne stale veria,ze chlapa zmenia, deti ho zmenia... proste sa klamu.
Ja vnimam problem prave v tom, ze spolocnost odjakziva podsuva ako jedinu a zmysluplnu rolu zeny v zivote, v spolocnosti ako "manzelku a matku" a preto mnoho zien straca rozum, rozhoduje sa emocne a pod pudmi (zeny tomu hovoria, ze idu za hlasom srdca 😉 ).
@jaskolka Vies, problem sa da nazvat aj generacny. Dnes je bezne pochadzat zneuplnych, nefunkcnych rodin. Ak zena ako dievca nemala otca, ktory matku miloval a miluje, kde mala ziskat sebauctu a vidiet, ako ma muz v rodine fungovat, ze muz je ten, co sa ma postavit za rodinu?
@zmrzlinka2021 určite máš pravdu, len toto je podľa mňa tak elementárna vec - financovanie rodiny počas RD - že až nechápem tieto “problémy”. A pokiaľ to muž nepochopí sam, a nepochopí ani po diskusii (ktorá mala byt pred robením detí), tak beriem nohy na plecia. Obchodím si úrady, zabezpečím si svoje dávky a prispevok na dieťa na svoj účet a pôjde na ÚP kvôli staroslivosti o dieťa, a súdom žiadať výživné na dieťa. Je mi ľúto dieťaťa…