Manžel chce ísť z jednej materskej na druhú materskú

bublifuk1991
8. apr 2019

Pekný deň, prosím Vás má tu niekto skúsenosť s postupom pri prechode otca z jeden MD na druhú. Manžel je do mája na materskej dovolenke so staršou dcérou. Má mimo riadneho pracovné pomeru aj polovičný v tej istej firme ale pracuje z domu. Ja som na polovičný úväzok. Od mája chce pokračovať na materskej s mladším synom. Viete mi poradiť aký je postup pri prechode?
Treba novú pracovnú zmluvu na polovičný úväzok alebo stačí predĺženie tej pôvodnej čo ma na polovičný úväzok?
Ďakujem pekne

mogaa
8. apr 2019

myslíš RP nie?

bublifuk1991
autor
8. apr 2019

@mogaa nie na MD s mladším synom. Má nárok ísť s oboma. Teraz je s dcérou a potom by chcel ísť aj so synom.

9lf9
8. apr 2019

@bublifuk1991 samozrejme moze oznami zas zamestnavatelovi a je

ivca88
8. apr 2019

My sme to tak mali.
Kým som bola tehotna, manzel si zobral MD so starsou ( este nemala tri roky a ja som mala tazke tehotenstvo ). Obaja sme ale boli doma.
Ked sa narodila mladšia dcerka, tak siel na dalsiu MD s ňou.
Prelinalo sa to. Stara MD koncila dajma tomu 15teho a od 16 mal platnu novu MD.
Vybavoval si to radsej mesiac a pol vopred.
A vybavovalo sa to novou ziadostou ( ani keby si ziadal o MD prvy krat, cize ten isty postup ).
Čo sa týka polovicneho uvazku, neporadim. Je možné že by vam teraz uz robili kvoli tomu problemy..
Moj bol doma s nami. Pomahal mi s detmi. Takze neviem či je tam potrebné dokladovanie polovicneho uvazku - z neho plati aj nemocenske davky? Z nich sa vlastne materska pocita.

nikoll29
8. apr 2019

@bublifuk1991 nova ziadost je urcite potrebna aby to bolo s papiermi ok a aj pre zamestnavatela je to lepsie

bublifuk1991
autor
9. apr 2019

@nikoll29 ďakujem za radu zo života 🙂 manžel bol včera na sociálke a stačí keď nanovo požiada o novú MD a doloží dodatok z roboty na predĺženie práce z domu. Pekný večer