Pekný deň, prosím Vás má tu niekto skúsenosť s postupom pri prechode otca z jeden MD na druhú. Manžel je do mája na materskej dovolenke so staršou dcérou. Má mimo riadneho pracovné pomeru aj polovičný v tej istej firme ale pracuje z domu. Ja som na polovičný úväzok. Od mája chce pokračovať na materskej s mladším synom. Viete mi poradiť aký je postup pri prechode?
Treba novú pracovnú zmluvu na polovičný úväzok alebo stačí predĺženie tej pôvodnej čo ma na polovičný úväzok?
Ďakujem pekne
@mogaa nie na MD s mladším synom. Má nárok ísť s oboma. Teraz je s dcérou a potom by chcel ísť aj so synom.
@bublifuk1991 samozrejme moze oznami zas zamestnavatelovi a je
My sme to tak mali.
Kým som bola tehotna, manzel si zobral MD so starsou ( este nemala tri roky a ja som mala tazke tehotenstvo ). Obaja sme ale boli doma.
Ked sa narodila mladšia dcerka, tak siel na dalsiu MD s ňou.
Prelinalo sa to. Stara MD koncila dajma tomu 15teho a od 16 mal platnu novu MD.
Vybavoval si to radsej mesiac a pol vopred.
A vybavovalo sa to novou ziadostou ( ani keby si ziadal o MD prvy krat, cize ten isty postup ).
Čo sa týka polovicneho uvazku, neporadim. Je možné že by vam teraz uz robili kvoli tomu problemy..
Moj bol doma s nami. Pomahal mi s detmi. Takze neviem či je tam potrebné dokladovanie polovicneho uvazku - z neho plati aj nemocenske davky? Z nich sa vlastne materska pocita.
@bublifuk1991 nova ziadost je urcite potrebna aby to bolo s papiermi ok a aj pre zamestnavatela je to lepsie
@nikoll29 ďakujem za radu zo života 🙂 manžel bol včera na sociálke a stačí keď nanovo požiada o novú MD a doloží dodatok z roboty na predĺženie práce z domu. Pekný večer
myslíš RP nie?