Ahojte potrebujen poradiť. Som na rodičovskej a manžel chce ist na materskú s tym, ze ja idem do novej práce. Viete mi poradiť ako postupovať? Kde kam treba čo? Mam v tom chaos 🙂 ďakujem
v Sociálnej poisťovni si vezme tlačivo, dá potvrdiť zamestnávateľovi a ty zrušíš poberanie RP
@lucka_ke a da sa to vsetko vybaviť v jeden deň?? Ze ide on po papier a ja zruším a on potom pošle d sociálky?
zrušenie RP nie je problém, ale zamestnávateľ mu to asi na počkanie neurobí... nech ide najskôr po tlačivo a dá zamestnávateľovi
@lucka_ke ano to viem...zamestnávateľovi to musi ale asi poslať poštou lebo sídlo maju inde a z tamad to pošlú na sociálku
@buducanevesta12 neviem ako teraz, ale bolo treba dokladat dohodu o prevzati dietata do starostlivosti a potvrdenu ziadost o odnatie tvojho RP
@buducanevesta12 zamestnávateľovi má mesiac dopredu oznámiť nástup na MD. Tlačivo - žiadosť si vypýta na SP, vypíše, dá zamestnávateľovi. Ty požiadas o odňatie RP a spolu so žiadosťou o materské manžel odovzdá na SP
@buducanevesta12 ty ukoncis poberanie rodičovského prídavku, manzel poda žiadosť o matersku a potvrdenie o ukončení poberania RP