Mamičky, prečo neštrajkujeme?

danciana
16. okt 2012

Normalne sa zamyslam, ze ci sme normalne, ked sme ticho a nic nerobime len sa vsetci stazujeme..

dai
16. okt 2012

@danciana zaco chces strajkovat a preco sa stazujes?

reanda
16. okt 2012

a ako chces strajkovat? prestanes sa starat o deti? 😀

reanda
16. okt 2012

@dai za vyssi rodicak... strasne rychli su ti menici nazvov tem, ti su asi plateni dobre 😀

janinah
16. okt 2012

nie štrajkovať,ale ísť do ulíc kvôli našim deťom by sme mali,kým nám celý štát nerozkradnú a nezadlžia ešte aj našich pravnukov 😒 ,už včera bolo neskoro 😒 tiež si myslím,že treba niečo aj robiť,nielen nadávať 😒

margarita
16. okt 2012

asi preto, ze sme nechceli mat deti ako zarobkovu cinnost - teda ja rozhodne nie 😀
a budme rady, ze nas "platia" tak dlho, na Novom Zelande po sestonedeli pekne sup naspat makat a platit dane 😎 😎 😎

dai
16. okt 2012

@reanda ach jaj... Takato tema tu uz bola a skoncila peknou hadkou☹

dai
16. okt 2012

@margarita suhlasim😉

luciferkax
16. okt 2012

Nechápem, perčo štrajkovať... mali by sme byť šťastné, že nám štát umožní byť doma 3 ROKY s dieťatkom, že nemusíme nosiť 3-mesačné či polročné detičky do jasličiek, aj ked "len" za 200 eur, ale aj to je niečo, či nie?

bodka70
16. okt 2012

no a čo chceš napísať na transparent?

" keď nesplníte naše požiadavky, od zajtra nemeníme deťom plienky!!!" či? 😉 😀 😀 😀

barny
16. okt 2012

ber to ako luxus ze mas moznost byt doma 3 roky a vobec nieco dostanes, nie to to vo svete az tak bezne ....... dalej nekomentujem

reanda
16. okt 2012

@dai vsak cim inym sa to aj moze skoncit? dohodou o hromadnom strajku matiek asi nie 🙂 ..to su take temy na ulavenie si 🙂

janinah
16. okt 2012

bez urážky,ale nie ste tu niektoré krátkozraké? to akože nám hodia 200 eur a 3 roky Md,Rd a máme držať hubu a krok? 😒 nevidíte,čo sa v štáte deje???

margarita
16. okt 2012

@janinah
co sa deje? ze pridaju dochodcom 11 Eur, to Ta trapi? 😉
mne sa rata, ze uz od Gorily su tu take euforicke strajkove nalady, ale len virtualne, vsetci sa rozohnuju na socialnych sietach a diskusiach, ale ked pride na lamanie chleba, tak nikto zadok ani od tv nevystrci a len nadava a stazuje si.

taky nas slovensky narodny zvyk, nadavat, ze INI za vsetko mozu.
ach jaj, ale pobavila som sa, dakujem za temu.

dai
16. okt 2012

@janinah no ved padla otazka ze zaco chces strajkovat - vies to aj nejak definovat ci len tak mame vyjst do ulic a vseobecne nadavat na vsetko?☹

ela2710
16. okt 2012

@danciana tiez nemam deti pre peniaze,ale tento rodicak je uz ozaj smiesny 😖 dnes sme akurat debatovali s krstnou o tom, ze ucitelia chodia strajkovat, ze by sme mali ist aj my 😀 - prajem im vyssie platy,ale nie len im, ale vsetkym, ved bez pekarov, polnohospodarov, atd. by sme si tiez nic nemohli kupit a neprezili by sme bez tychto dolezitych povolani, a su platení minimalnou mzdou!!!! no napr. nepaci sa mi strajk ucitelov, co ma byt v novembri, nie preto, ze chcu ziskat viac penazi, ale preto, ze tym robia problemy rodicom, ktory tiez robia za male paty, a nemaju kam davat deti, a uz vobec nie, ked ma byt strajk na neobmedzeny cas, dovolenky im nikto neda a na opatrovatelky peniaze nie su 😠
@margarita je pravda, ze v inych krajinach zeny pracuju rychlejsie po porode, ale zober si, ze tam maju platy na opatrovatelky, maju tam jasle, tu mame jedny a aj to take drahe, ze by ma to stalo pomaly celu vyplatu, kedze mam dve deti, ale zas vezmi do uvahy aj to, ake su v inych statoch pridavky na deti, v Rakusku dostaval moj otec na kadze dieta doplatok medzi rakuskymi a slovenskymi pridavkami cca. 2000 eur, a tu mas za rok na jedno dieta cca. 240 eur!!! a ceny su tu bud rovnako drahe, alebo este drahsie pomaly. Ja tiez nevyplakavam do vankusa pre rodicak, ale nebolo by zle, keby zacali podporovat rodiny s detmi, ved kto iny je nasou budcnostou? a okrem toho keby stat usetril na inych prkotinach, bolo by dost penazi aj pre slusne rodiny, co pracuju, okrem toho makaju popri praci na brigadach a takí co nerobia absolutne nic a ani nemaju zaujem zacat pracovat dostavaju skolske pomocky za euro, obedy za euro, dokonca dostavaju prispevok za to, ze im deti vobec chodia do skoly!!!! co ma byt samozrejmostou, nie platenou povinnostou, nasim detom nik na nic neprispeje, nikto nam nezaplati, ze si plnia povinnu skolsku dochadzku a preto si myslim, ze keby stat zacal rozmyslat, bolo by aj na vacsie pridavky, ktore mame snad najnizsie z okolitych krajin 😠

margarita
16. okt 2012

@ela2710
neviem ako Ty, ale ja som 6 rocna uz v pohode mohla byt sama doma, a ani som panelak nezapalila 😉
ked si dovolili strajkovat lekari a tam mohlo ist aj o zivot, mne strajk ucitelov ideologicky nijako neprekaza....

a s tymi pridavkami je to zradne, taka Arana z osady ma slusny prijem na svojich 12 deti, a ine "slusne rodiny, co pracuju a maju hypo napr. na byvanie" tak tym vezmu aj danovy bonus aj vsetko, lebo ved...

fra
16. okt 2012

ak by som bola ochotna štrajkovať tak jedine za to, aby sa na Slovensku konečne prestalo kradnuť zo spoločného, prihravať kšefty kamošom, aby mali čestní a spravodliví ludia všeobecnú úctu a podobne... ha, ale to je ako v tom vtipe- to by sa tu asi muselo vymeniť obyvateľstvo 😖

ela2710
16. okt 2012

@margarita moja skoro 7-rocna sestra sa minuly rok vopchala do maleho kupelnoveho okna a skocila dole, sice byvaju v rodinnom dome, toto bolo najvyssie polozene okno na prízemí, padla vedla skal, nastastie nemala ani skrabanec, ale bola v nemocnici na pozorovani, padala dole hlavou,a to stacila sekunda, kym mamina sla z kupelne vesat pradlo, takze stat sa moze cokolvek aj za minutu nepozornosti, nie za 8-12 hdoín /Podla dlzky prac.doby/ + casu dopravy z a do zamestnania, ja by som nikdy tak male deti nenechala same doma, je tu po prve plyn, po druhe balkon, nehovorim o vselijakych podomovych zlodejov a ani o tom, ze dieta potrebuje aj jest a neviem si predstavit, ze by si malo pripravovat obed same, okrem toho by som nemala v praci chvilku pokoja a stale by som sa bala, co sa robi doma. Nevravim, ze sa musi nieco stat, ale okrem toho je to trestne, takze keby prisla na kontrolu socialka a dieta je doma same, neviem co by som vykoktala 😒
mne vo vseobecnosti nevadia strajky, ale ked nezasahuju do zivota inych, ani strajk lekarov sa mi v tomto nepacil, ale ako som uz pisala vyssie KAZDEMU prajem zvysenie platu, lebo kazdy musi makat a ked pride vyplata a je na nej tak smiesna suma, ze zaplatim dva - tri ucty, tak je to uplne chore

zuhana2
16. okt 2012

kto volil Fica, nema pravo sem prispievat...

mimab79
16. okt 2012

Co sa tyka penazi a deti, v poslednej dobe ma najviac nastvalo to, ked nam okresali druhy dochodkovy pilier.
Ako mozno kazdy nevie, peniaze z druheho piliera sa DEDIA.
Teda ked si ma Pan Boh povola skor ako v dochodkovom veku, co je dost pravdepodobne (kedze mam 33 rokov a dochodkovy vek bude pre mna odhadujem niekde okolo 75 rokov, ak nie uplne ztuseny), tak moje deti zdedia peniaze nasetrene v 2.pilieri.
Ked ste iba v prvom pilieri, Vase deticky maju smolu - nedostanu nic, iba budu platit na dochodky vtedajsich dochodcov a tych bude vela, vela - cela generacia Husakovych deti...
Dakujem, pan Fico a nezabudnite co najskor zrusit cely 2.pilier, aby moj syn nezdedil uz vobec nic a bol na tom rovnako ako deti tych trupikov, co si sporia iba v prvom pilieri - teda nic nesporia, iba platia sucasnym dochodcom, ktori sa maju sice zle, ale my im budeme este raz zavidiet, kolko brali od statu...

dai
16. okt 2012

@ela2710 no len tie strajky zial maju zmysel len ked zasiahnu do zivota inych ... Preto strajkuju na letisku vcase najplnsej prevadzky, na zelezniciach v case spicky etc. ... Pravo na strajk ma kazdy rovnake

dai
16. okt 2012

@mimab79 tak zase my mame sancu si nieco zarobit na rozdiel od terajsich dochodcov...

margarita
16. okt 2012

este mi napadlo, ze kedysi neboli ziadne pridavky, nic take, a deti sa rodilo este viac nez teraz....prave preto, ze potom sa deti na starobu postarali o svojich rodicov, byvali u nich, zivili ich a pod.
jeden moj kamos ma 3 deti a vzdy vravi zartom, ze to preto, lebo statisticky sa len 1 z 3 deti na dochodku postara o rodica a nesupne ho do domova dochodcov 😉

len na odlahcenie strajkovej pohotovosti 😉

zuhana2
16. okt 2012

ja poznam jedno riesenie, ktore by nam mohlo pomoct , sice nie hned od zajtra, ale v blizkej buducnosti na 100%, treba volit Kotlebu-ten vie, ze kde ma Slovensko rezervy

danciana
autor
16. okt 2012

Za vyssi rodicovsky prispevok, ved je to ubohe!!!! Keby to bolo aspon zivotne minimum..asi dam uzamknut tuto temu, mamy maju drzat spolu a nie sa hadat!!!!!!!!!! Ano inde maju matersku podstatne kratsiu ale maju nato, dat deti do jasiel..a dalsia vec, to co tu pisete, ze nechcete mat deti ako zarobkovu cinnost, to co je za kravina??? ti, co poberaju davky ich budu mat ako zarobkovu cinnost tak ci tak..

dai
16. okt 2012

@zuhana2 hm... Dufam ze si to myslela ironicky... Vies kto to je? Ako rozmysla? A ako momentalne zneuziva tych ludi na ktorych stat kasle?☹

zuhana2
16. okt 2012

@dai nie, neviem, ale necham sa poucit

dai
16. okt 2012

@danciana prepac ale nechapem preco by mali tento tvoj nazor zdielat vsetky matky... Niektore si asi uvedomjjj ake stastie je mat zdrave deti a zaroven aka je to zodpovednost...a co ma s nasim rozhodnutim mat deti stat tomu teda nerozumiem...
Vies v inych temach su matky co idu po roku do prace oznacovane za krkavcie... A ty tu zrazu pises ze neidu len preto lebo nemaju na jasle... Ved stat plati rd do 3och rokov aj ked pracujes cize vo vaecsine pripadov tie jasle prispevok pokryje...
Asi nechaj tuto temu uzamknut tak to bude lepsie😉

dai
16. okt 2012

@zuhana2 je to rasista s fasistickym myslenim... k vies co to bol fasizmus a slobodne si to chces zcolit tak nech sa paci

zuhana2
16. okt 2012

ano ked ta niekto chce zabit a ty na vlastnom pozemku sa nemozes ani branit to tiez nie je v poriadku...ja so slusnymi ciganmi nemam problemy, vadia mi asocialne rodiny, ktore kradnu a predsa ich stat podporuje
@dai