Dobrý večer prajem, rád by som sa spýtal ako to je keď máme už dve detičky(7 mesiacov) a manželka mi v pondelok oznámila že budeme mať tretie ❤️❤️ako je to riešene s materskou, lebo manželke od zamestnávateľa končí materská ku 1.6.2022 a potom bude dostávať len ten príspevok, ale keďže je opäť tehotná tak ako to funguje a na čo budeme mať nárok, ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj
@juri272 gratulujem k bábatkam😊! Určite sa informujte priamo na sociálnej poisťovni, kludne mailom aj telefonicky, bola som veľmi prekvapená, ked som vybavovala nedávno ja ohľadom materského,soc. poistenia atd, stretla som kopec ochotných ľudi. Odpísali rýchlo, telefonicky tiež vysvetlili. 😊 určite najlepsie si zavolať priamo tam
@w3ronika77 ďakujem veľmi ☺️☺️
@juri272 manželka bude mať nárok na zvýšený rodičák na dvojičky, kým zase nepôjde na materskú.
V podstate potom nárok zanikne na rodičovský, ale ty môžeš ísť ak bude manželka na materskej s tretím dieťaťom ... tak ty môžeš ísť na materskú so staršími deťmi a budete pol roka doma obaja.
Potom nech mng. zažiada o rodičovský na staršie deti ... na dvojičky je vyšší ako na samotné dieťa. Do veku 3 rokov dvojičiek môže poberať rodičák na dvojičky.
@juri272 Gratulujem! 🙂 Obaja by ste mohli mať nárok na dobrý spánok, ale neviem, či vám ho štát zabezpečí. 🙂