Máme 7 mesačné dvojičky a čakáme tretie bábätko

juri272
28. apr 2022

Dobrý večer prajem, rád by som sa spýtal ako to je keď máme už dve detičky(7 mesiacov) a manželka mi v pondelok oznámila že budeme mať tretie ❤️❤️ako je to riešene s materskou, lebo manželke od zamestnávateľa končí materská ku 1.6.2022 a potom bude dostávať len ten príspevok, ale keďže je opäť tehotná tak ako to funguje a na čo budeme mať nárok, ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj

loliki
28. apr 2022

@juri272 Gratulujem! 🙂 Obaja by ste mohli mať nárok na dobrý spánok, ale neviem, či vám ho štát zabezpečí. 🙂

januelik
28. apr 2022

@loliki 🤣ja odpadnem🤣 mohla si toto? @juri272 máte môj obdiv, ja by som to nedala.

loliki
28. apr 2022

@januelik Ja som mala opačne. 3 ročného a potom dvojičky.

w3ronika77
28. apr 2022

@juri272 gratulujem k bábatkam😊! Určite sa informujte priamo na sociálnej poisťovni, kludne mailom aj telefonicky, bola som veľmi prekvapená, ked som vybavovala nedávno ja ohľadom materského,soc. poistenia atd, stretla som kopec ochotných ľudi. Odpísali rýchlo, telefonicky tiež vysvetlili. 😊 určite najlepsie si zavolať priamo tam

juri272
autor
28. apr 2022

@w3ronika77 ďakujem veľmi ☺️☺️

juri272
autor
28. apr 2022

@januelik ďakujeme, dávame to a bude to teraz ešte ťažšie ale detičky sú dar, najprv dvojičky a teraz uvidíme 😂

zalka
28. apr 2022

@juri272 manželka bude mať nárok na zvýšený rodičák na dvojičky, kým zase nepôjde na materskú.
V podstate potom nárok zanikne na rodičovský, ale ty môžeš ísť ak bude manželka na materskej s tretím dieťaťom ... tak ty môžeš ísť na materskú so staršími deťmi a budete pol roka doma obaja.
Potom nech mng. zažiada o rodičovský na staršie deti ... na dvojičky je vyšší ako na samotné dieťa. Do veku 3 rokov dvojičiek môže poberať rodičák na dvojičky.

nafka0483
29. apr 2022

@juri272 Ja len poopravim ze materske nepobera od zamestnavatela.
A ak splna podmienky, tak bude mat od 13tt az do dna porodu narok na tehotenske. To sa pobera aj popri RP/materskej.

oli18
29. apr 2022

@janueli nemyslim, ze je ho za co obdivovat. 😉Obdivovat treba skor jeho manzelku.