Ahojte, chcela by som sa vas "vsevednych" opytat,ze ak sa mi pocas materskej(mesiac a pol po jej zacati) skonci pracovny pomer,ci mam po jej skonceni poziadat o podporu v nezam. alebo sa to da aj po "RD" cize po 3 rokoch? Tam je asi ta doba do 2 rokov alebo sa mylim?
Vdaka🙂
@nefertiti_19 ako sa konci tvoj pracovný pomer? Dohodou alebo výpoveďou?
@ceklis myslim, ze ma zmluvu na dobu urcitu, ked tak pise -- ze jej konci zmluva za 1.5 mesiaca od zacatia MD
@ceklis ano ano,konci mi zmluva a od 1.4 budem nezamestnana
@nefertiti_19 Na podporu mas narok do 2rokov od skoncenia PP.
@ceklis Sposob skončenia PP nema ziadny vplyv na narok na podporu. A v jej pripade ani na vysku.
@evittam ja som skôr myslela, že to bude nejaký taký prípad ako ja :( po ukončení prvej RD som dostala výpoveď pre nadbytočnosť. Klasika výpovedná doba + odstupné. Výpovedná doba mala končiť 31.8.2019, avšak ostala som tehotná a tak sa mi výpovedná doba predlžujú do skončená ochrannej lehoty (trvanie MD, následne RD).
No a chcela som vedieť keď po MD nastúpim hneď na RD a dajme tomu RD ukončím keď bude mat dieťa 2roky, z akého príjmu mi bude počítaná podpora. V podstate asi deň skončenia RD, bude aj deň ukončenia PP a až v tento moment mám nárok na to odstupné plus nevyčerpanú dovolenku.
Vedela by si mi prosím v tomto poradiť?
@evittam nie, žiadna PN. Písali sme si v lete. Pozriem ten paragraf. Výpovedná doba sa predlžuje o dobu ochrannej lehoty len v prípade ak dá zamestnávateľ výpoveď.
Hľadala som aj tu diskusiu, ja som to tam písala ako otázku či neviete aj so zalkou a nakoniec, že Vám dám vedieť ako som dopadla.
Pozerala som, je to par64, odsek 2 zákonníka práce. To znamená že vo výpovednej lehote ak žena otehotnie, stihne to oficiálne oznámiť, tak sa výpovedná doba predlžuje do skončenia OL
@evittam takze budem musieť ukončiť RD v takom čase aby som stihla do tých 2rokov jeden mesacny príjem?
Toto je ozaj take zvláštne 🤷🏼♀️
Lebo v podstate PP skončí dajme tomu keď dieťa bude mat 3roky (príjem som za dva roky nemala žiaden), dostanem však odstupné.
Alebo teda skončiť RD tak aby sa mi do tých 2rokov podarilo dostať ten posledný mesacny príjem a z neho sa to bude počítať? Mám príjem cez 2tis.
@nefertiti_19 po MD bez na podporu a RP prehlas na muza