Ahojte, chcela by som sa spýtať či budem mať nárok na materskú.
Zamestnaná som bola cca 6 rokov v jednom zamestnaní, kde som skončila v marci 2019. Následne som robila od apríla 2019 do augusta 2019, potom som bola polroka na podpore.
Teraz som zamestnaná od 2.3.2020 doteraz, ale kvôli Korone som bola PN od 16.3. do 19.5.
Som z toho zmätená a vôbec netuším či budem mať vôbec na materskú alebo nie. Ďakujem každému za pomoc 🙏
@fokuska takže keď mám termín pôrodu februar tak by som mala mať nárok na materskú dúfam. Moc tomuto nerozumiem ja
Ved sa pytam comu presne nerozumies, aby som ti vedela presne tu vec vysvetlit ;)
Podla toho co pises, tak budes mat narok.
@fokuska asi sa nedozvies 🙂
@fokuska nerozumela som presne ako to je, či sa berú 2 roky spätne od nástupu na materskú. Či sa ráta do tých dní nemocenského poistenia aj PN.
@veronikaszabova ty o čom prosím ťa?
Berie sa to odo dna porodu, ved to jasne pisu ;) a ak si pocas PN zamestnana, teda ti stale bezi zmluva, tak ti bezi aj nemocenske poistenie.
Pisala som fokuske, nie tebe.
Inak vsetko presne vysvetlene a napisane je na stranke SP - co sa rata do NP
Treba sa ísť opýtať do sociálnej poisťovne tam vedia pozrieť presne dní, pripadne ak by ti chýbal iba jeden mesiac tak si to ešte stihneš doplatiť dobrovoľne
Ďakujem 😊
A z coho presne si zmatena? Ktora podmienka alebo c o ta zmiatlo?
Zober si vypocitany termin porodu a od neho 2 roky dozadu - za ten cas potrebujes byt nemocensky poistena aspon 270 dni.
A zaroven potrebujes mat NP aktivne aleo byt v ochrannej lehote.