Ahojte mamičky, mám zopár nejasností ohľadom tehotenského príspevku. Budem vďačná za každú užitočnú radu.
V marci som nastúpila do novej práce a mám prac. pomer na dobu určitú (do konca roka). Mám pocit, že mi nebude predĺžená nakoľko očividne z oboch strán nie je spokojnosť...Ak by som si v tomto prípade našla začiatkom roka novú prácu, alebo v horšom prípade by som sa nahlásila na ÚP a následne by som otehotnela (plánujeme si od nového roka založiť rodinu), mala by som nárok na tehotenský príspevok a materskú?
Počas tohto roka som bola pár krát aj na PN (nie dlhodobo), tu som sa dočítala že by sa mali do tých 270 dní započítavať aj dni počas PN. Počítajú sa aj dni dovolenky? A čo víkendy?
Rada by som si vypočítala koľko dní mi ešte chýba.
Pardón za dlhý príspevok, otázok som položila viac no vôbec nemám skúsenosť a rada by som vedela na čom som.
Vopred ďakujem zo ♥️.
Ak si nastupila v marci do práce (skoda ze nepises datumy od kedy do kedy) od 1.3. Do 31.12. je 305 dni, čiže spĺnaš 270 dni np.. a áno, ráta sa do toho PN, OČR aj dovolenka a aj víkendy, veď si stalé nemocensky poistená.
Ak ti skonci pracovny pomer ku koncu roka si v ochrannej lehote 7 dní, t.j. sa môžeš dať na pn ale nemusíš a musis sa automaticky nhlasit na UP alebo prejst do novej práce, ale ak otehotnieš do 180 dni od vypovede, spadas do 8 mesacnej ochrannej lehoty, cize narok na tehotensky aj matersku budes mat