Dobrý deň, má niekto podobnú situaciu ako ja ? Chcela by som vedieť či budem mať nárok na podporu po rodičaku.
Bola som.zamestnana pred materskou na dobu určitú . Počas prace som ale otehotnela a na materskú dovolenku som nastúpila 16.januára 2016. Pracovny pomer mi skončil 30 januára 2016. Rodičovská dovolenka mi konči k 29.2. 2019. Potom musím na úrad práce .
@evittam ja som bola riadne zamestnaná od skončenia školy za 12 rokov som mala 3 zamestnania bez prestavok toto posledné bohužiaľ dopadlo ako dopadlo. Takze preto sa pýtam lebo lebo som mala riadne odrobené posledné roky . A naozaj som nevedela že tak to sa to dá nikdy som to neriešila . Ale tak či tak musím na úrad práce .malú mi nevzali tento rok do škôlky tak budem musiet vymyslieť kam ju dať ked sa zamestnám. Ale ďakujem vam velmi pekne za info 😏
Keby mala na dobu neurčitú, po skonćení rodičáku by sa rozhodla nenastúpiť do práce a dať výpoved?
@majus136 ahoj,nie,nemáš nárok. Myslím,že len rok alebo dva po skončení PP máš nárok.
Po materskej si mala rodicak prehodiť na manžela a vtedy si si mohla podporu vyčerpať.