Mám nárok na vyšší rodičovský?

mamanadruhuu
9. sep 2020

Dobrý deň. Mám otázku, som na rd a nastupujem do prace ako zamestnanec na skrátený úväzok. Práce sa vzdať určite nebudem, do konca rd mám 2roky. No, poberá rd tých 270€, moja otázka znie, že či mám nárok po tých 270 dní nemocenského poistenia aj na vyšší rd.. Je to možné? Ďakujem.

lucka_ke
9. sep 2020

nie, výška tvojho rodičovského príspevku sa už nezmení, nakoľko si nemala nárok na materské
jedine ak by manžel išiel na MD a on potom poberal vyšší RP

mamanadruhuu
autor
9. sep 2020

@lucka_ke ďakujem.. A vlasnte teda manžel pôjde na md po md môže ísť na rd a aj sa vrátiť do prace?

lucka_ke
9. sep 2020

áno, popri poberaní RP môže pracovať a dieťa môže byť v škôlke

mamanadruhuu
autor
9. sep 2020

@lucka_ke no tak to by bolo super, ak je toto ozaj pravda... Môžem napísať vám súkromnú správu?

lucka_ke
9. sep 2020

prečo by to nebola pravda? aj žena môže popri poberaní RP chodiť do práce a dieťa mať MŠ

mogaa
9. sep 2020

@mamanadruhuu vyšší RP je ak si poberala materskú...to isté platí u muža....otázka je, či mu schvália materskú....

mogaa
9. sep 2020

@mamanadruhuu a ak bude muž žiadať o materskú a mať materskú schválenú - vtedy dieťa nesmie byť v MŠ - materská je podmienená starostlivosťou o dieťa

klarissa25
9. sep 2020

@mogaa ano, ale ked uz bude poberat len RP tak moze ist dieta

mogaa
9. sep 2020

@klarissa25 veď to je jasné, že počas RD môže pracovať

fokuska
9. sep 2020

@mogaa Preco by bolo otazne ci muzovi schvalia matersku? Ak splna urcene podmienky, tak schvalia.
Problem bol, ked bol otec "fiktivne" na materskej a teda mal hned nvu zmluvu a realne s dietatom neostal - ale autorka nespomina ze by islo o tuto moznost.