Zdravím som na invalidnom dôchodku
Chcem sa spýtať či sa mi patrí tehotenský príspevok
Keď že som tehu
@adkajanova pokial si iba na ID (tak to chapem kedze o praci nepises) - nie.
@alenah31 HJ len že to isté mi povedali že nemám nárok na materskú a na koniec keď som im dala otázku či mi budú živit oni dieťa materskú dostávam bez problémov aj keď som nikdy nepracovala
@adkajanova a z coho vám vyrátali materskú?nemyslite rodicovsky príspevok že beriete?
@adkajanova poberala si najskor len rodicovsky prispevok 270 eur (ten dostavajunvsetci) ale nie matersku ak nepracujes nemas na tehotenske narok
@adkajanova ved ak nepracujes z coho chceš materskú....
A neuraz sa ale mlada baba.. Preco mas invalidný?
@adkajanova Ale prosim ta... urcite ti nedali matersku ked nesplnas podmienku. A ze sa pytas ci ti oni budu zivit dieta? A preco by mali? Ziv ich ty a otec dietata.
Matersku ti urcite nepriznali preto, ze si im dala otazku kto bude zivit tvoje dieta, tak to nefunguje. Logicka odpoved je ze ho zivis ty. Rodicovsky prispevok ma narok poberat kazdy do 3rokov dietata, ak si pracovala je to cca.370€. Materska a tehotenske je pre pracujuce a myslim ze aj pre studentky, tam neviem ako su nastavene podmienky.
@sasanka605 tehotenské a materské bohužiaľ pre študentky nie je, ale teraz majú nárok na tehotenské štipendium.
@ajka0207 myslela som len tehotenske ze je pre studentky, asi som to nenapisala jasne. A ci to volaju stipendium alebo inak to je jedno.
@adkajanova nedostavate materske....poberate rodicovsky prispevok a to je sakra rozdiel. A nie - oni Vas a dieta zivit nemaju - od toho ste tu vy a otec dietata.
@adkajanova na to kto bude život tvoje dieťa si mala myslieť keď si si ho robila a nie pokladať takú otázku sociálke. Materskú určite nedostávaš takže si asi mýliš pojmy
@adkajanova fakt máš takú obmedzenú hlavičku, že si myslíš, že ti dali materskú lebo si sa opýtala že kto bude živiť tvoje dieťa? Môžeš povedať čokoľvek, materskú a tehotenské dostanú len tie ženy, ktoré spĺňajú podmienky. Dostávala si rodičovský, nie materské. Na rodičovsky má nárok každá. Na to ostatné len tie, ktoré do sociálneho systému aj niečo dali.
A ešte jedna vec. Otvára sa mi nožík vo vrecku, keď čítam tieto príspevky, že kto má živiť tvoje deti. Ľudia s ID bežne pracujú, choď pracovať aj ty, potom budeš mať nárok na dávky aj budeš mať mzdu. Ak vieš rozťahovať nohy a robiť si deti, zvládneš určite aj pracovať.
@adkajanova Este ma zaujalo, píšeš ze si len tehotná a dostávaš matersku. Keďže si nepracovala a dostávaš logicky rodičovsky a ten sa nevypláca az od porodu? Nemáš to trosku pomýlene a naozaj dostávaš 270€ od úradu prace?
a mas 270 dni NP tj ci pracujes ale o si na RP a trva ti pracovny pomer ? ak ano mas narok