Ahojte. Prosím vás, ako je to s tým tehotenským prispevkom? Teraz poberám rodičovský príspevok s 1,5r. A čakáme bábätko. 🥰
Mám na to nárok?
A ešte jedna otázka, budem pokračovať v rodičovskom príspevku? Alebo budem poberať materskú? Som z týchto veci nejako mimo. 🤦🏼♀️
Ďakujem ❤️
Ak chces relevantne info, treba aj nejake informacie. Ci si mame domysliet, ci ti trva PP, atd...
@veronikaszabova a čo nemáš kryštálovú guľu? 😉
@melanta zabudla som ju doma 😂😂😂😂 v praci som 😂😂😂
@melanta Myslela si krištáľovú? ;) píšem, že som jeleň z týchto vecí. Nie, netrvá mi pp
@veronikaszabova a v praci mozes MK?? Aj ja chcem taku pracu.😜
Tak narok na tehotensky ani matersku aktualne nemas.
Kedy skoncil PP?
@zuzinka888 mozem 😂😂
@veronikaszabova 👍👍
Máš pravdu, krištálovú. Do prčič. 😉 Ak ti PP netrvá, tak nemáš nárok na nič, len potom na nižší rodičák. Čiže ak sa druhé dieťa narodí ešte v čase, kým budeš na prvom rodičáku, nechaj si ten a až keď staršie dovŕši 3 roky, až potom prejdi na nový rodičák. Nech ti čo najdlhšie ostane ten vyšší.
@melanta len my ani nevieme, ci pobera ten vyssi RP... 🙂
@veronikaszabova no áno, ak má už teraz ten nižší, tak je to jedno. Tak ale obe sme sa pýtali, kedy skončil PP a neprišla odpoveď.
@melanta no vravim... Malo info na to, aby dostala adekvatne odpovede.
Ešte je tu možnosť, že by si sa dobrovoľne poistila. Ale záleží v akom týždni si, či by si to ešte stihla, aby Ti vyšla materská a tehotenské. A či by si si chcela sama platiť.
Su dva druhy rodicaku? Kolko je nizsi a kolko vyssi? Myslela som.ze 370je.pre kazdu
Ahojte môžem sa spýtať či ako SZČO (do roku 2021) a teraz ako dobrovoľne nezamestná mám nárok na rodičovský príspevok a od kedy? To je až po narodení dietata a keď mi vystavia nejaky doklad zo socialky ze nepoberám materskú? Na materskú by som mala ísť 7.9. no nemám nárok keďže za posledné 2 roky som nemala platené súvisle odvody do socialky pre pandemiu som nechcela platiť dobrovoľne aj nájom, aj zdravotne aj socialku keďže sme museli mat dosť dlho prevádzky zatvorene. Tehotenské nepoberám, na rizikové som odmietla ísť po prvom potrate keďže ani na PN nemám nárok len neviem či mám robiť úplne do pôrodu keďže ani materskú nedostanem, a asi ani partner nemôže ísť na materskú to vy mohol tuším až po 6 týždňoch od pôrodu? Dakujem za odpovede 🙏
@yaroslava85 o MP musis poziadat, aby si potom dostala RP. Ten budes poberat az po narodeni dietata ( potrebujes rodny list pri vybavovani)
@veronikaszabova dakujem pekne, v podstate budem musieť pracovat nech udržím prevádzku, tak asi netreba to ani žiadať.
kedy ti skončil pracovný pomer ?
@zojeva 16 rokov mám živnosť no za posledné 2 roky som bola zo socialky odhlasená keďže bol Covid a prevádzka zatvorená dosť dlho, čiže príjmy 0 som platila len zdravotne, nájom atd socialku nie. Potom ako dobrovoľník pod VÚC kde odvody sú platené len to nebolo 270 dni. Čiže nemám nárok na tehotenské, ani materskú.
@yaroslava85 ahoj tiez mam posobnu situaciu nebol ti schvaleny prispevok. ? dakujem
@nikky1511 nie, nepoberala som ani tehotenský a nemám ani materskú.
Pracovný pomer ti trvá? Ak nie, kedy skončil? Závisí od toho, či máš nárok na tehotenské a materskú alebo len nižší rodičák. Ak pracovný pomer trvá, máš nárok na tehotenské od 13tt, potom na materské a potom klasika vyšší rodičák. Ak pracovný pomer skončil, tak nemáš nárok ani na tehotenské ani na materskú a rodičák budeš mať o stovku nižší.