Mám nárok na tehotenský príspevok?

14. júl 2022

Ahojte. Prosím vás, ako je to s tým tehotenským prispevkom? Teraz poberám rodičovský príspevok s 1,5r. A čakáme bábätko. 🥰
Mám na to nárok?
A ešte jedna otázka, budem pokračovať v rodičovskom príspevku? Alebo budem poberať materskú? Som z týchto veci nejako mimo. 🤦🏼‍♀️
Ďakujem ❤️

melanta
14. júl 2022

Pracovný pomer ti trvá? Ak nie, kedy skončil? Závisí od toho, či máš nárok na tehotenské a materskú alebo len nižší rodičák. Ak pracovný pomer trvá, máš nárok na tehotenské od 13tt, potom na materské a potom klasika vyšší rodičák. Ak pracovný pomer skončil, tak nemáš nárok ani na tehotenské ani na materskú a rodičák budeš mať o stovku nižší.

veronikaszabova
14. júl 2022

Ak chces relevantne info, treba aj nejake informacie. Ci si mame domysliet, ci ti trva PP, atd...

melanta
14. júl 2022

@veronikaszabova a čo nemáš kryštálovú guľu? 😉

veronikaszabova
14. júl 2022

@melanta zabudla som ju doma 😂😂😂😂 v praci som 😂😂😂

autor
14. júl 2022

@melanta Myslela si krištáľovú? ;) píšem, že som jeleň z týchto vecí. Nie, netrvá mi pp

zuzinka888
14. júl 2022

@veronikaszabova a v praci mozes MK?? Aj ja chcem taku pracu.😜

veronikaszabova
14. júl 2022

Tak narok na tehotensky ani matersku aktualne nemas.

Kedy skoncil PP?

veronikaszabova
14. júl 2022

@zuzinka888 mozem 😂😂

zuzinka888
14. júl 2022

@veronikaszabova 👍👍

melanta
14. júl 2022

Máš pravdu, krištálovú. Do prčič. 😉 Ak ti PP netrvá, tak nemáš nárok na nič, len potom na nižší rodičák. Čiže ak sa druhé dieťa narodí ešte v čase, kým budeš na prvom rodičáku, nechaj si ten a až keď staršie dovŕši 3 roky, až potom prejdi na nový rodičák. Nech ti čo najdlhšie ostane ten vyšší.

veronikaszabova
14. júl 2022

@melanta len my ani nevieme, ci pobera ten vyssi RP... 🙂

melanta
14. júl 2022

@veronikaszabova no áno, ak má už teraz ten nižší, tak je to jedno. Tak ale obe sme sa pýtali, kedy skončil PP a neprišla odpoveď.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
14. júl 2022

@melanta no vravim... Malo info na to, aby dostala adekvatne odpovede.

melanta
14. júl 2022

@mamula20 ak máš na mysli príspevok po narodení, tak nie, v práci s tým nič nemajú.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
14. júl 2022

@mamula20 ani s tehotenským nemá zamestnávateľ nič, platí ho poisťovňa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
14. júl 2022

@mamula20 áno

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sloska77
14. júl 2022

Ešte je tu možnosť, že by si sa dobrovoľne poistila. Ale záleží v akom týždni si, či by si to ešte stihla, aby Ti vyšla materská a tehotenské. A či by si si chcela sama platiť.

zuzsat
14. júl 2022

Su dva druhy rodicaku? Kolko je nizsi a kolko vyssi? Myslela som.ze 370je.pre kazdu

veronikaszabova
14. júl 2022
yaroslava85
14. júl 2022

Ahojte môžem sa spýtať či ako SZČO (do roku 2021) a teraz ako dobrovoľne nezamestná mám nárok na rodičovský príspevok a od kedy? To je až po narodení dietata a keď mi vystavia nejaky doklad zo socialky ze nepoberám materskú? Na materskú by som mala ísť 7.9. no nemám nárok keďže za posledné 2 roky som nemala platené súvisle odvody do socialky pre pandemiu som nechcela platiť dobrovoľne aj nájom, aj zdravotne aj socialku keďže sme museli mat dosť dlho prevádzky zatvorene. Tehotenské nepoberám, na rizikové som odmietla ísť po prvom potrate keďže ani na PN nemám nárok len neviem či mám robiť úplne do pôrodu keďže ani materskú nedostanem, a asi ani partner nemôže ísť na materskú to vy mohol tuším až po 6 týždňoch od pôrodu? Dakujem za odpovede 🙏

veronikaszabova
14. júl 2022

@yaroslava85 o MP musis poziadat, aby si potom dostala RP. Ten budes poberat az po narodeni dietata ( potrebujes rodny list pri vybavovani)

yaroslava85
14. júl 2022

@veronikaszabova dakujem pekne, v podstate budem musieť pracovat nech udržím prevádzku, tak asi netreba to ani žiadať.

zojeva
15. júl 2022

kedy ti skončil pracovný pomer ?

yaroslava85
15. júl 2022

@zojeva 16 rokov mám živnosť no za posledné 2 roky som bola zo socialky odhlasená keďže bol Covid a prevádzka zatvorená dosť dlho, čiže príjmy 0 som platila len zdravotne, nájom atd socialku nie. Potom ako dobrovoľník pod VÚC kde odvody sú platené len to nebolo 270 dni. Čiže nemám nárok na tehotenské, ani materskú.

nikky1511
12. apr 2023

@yaroslava85 ahoj tiez mam posobnu situaciu nebol ti schvaleny prispevok. ? dakujem

yaroslava85
12. apr 2023

@nikky1511 nie, nepoberala som ani tehotenský a nemám ani materskú.