Dievčatá, je tu niekto, kto mi vie poradiť?
Mám 2 ročné dieťa, zamestnala som sa v zahraničí, občas chodím domov na Slovensko . Dieťa je somnou. Mám stále nárok na rodičovský príspevok? Alebo mi bude pozastavený a budem musieť spätne vrátiť peniaze? Ďakujem za odpovede
@dadka36 my ked sme odchadzali do zahranicia oznamila som to UPSVaR(podla mna si aj ty povinna to urobit) pretoze ak mas dieta treba ho prihlasit v krajine kde zijes. Tam by ti mal vzniknut narok na davku. V case kedy sme to my riesili my ponechali rodicak lebo som bola na MD a moj pracovny pomer trval na svk. Zrusili mi ale pridavok na dieta slovensky. Ak by mi netrval prac.pomer tak mi zrusia aj rodicak. To mi povedala uradnicka. Najlepsue si zavolat a zistit aby sa nestalo ze im tie peniate budes musiet vratit
Ak mas pracovnu zmluvu zo zahranicia, nie slovensku, tak si sa mala odhlasit z poistenie a pozastavit rodicak. Ak ho nadalej poberas, budes vracat od mesiaca, v ktorom si sa zamestnala. Ale nie som odbornik.
@amelie2017 tiez si tak myslim. Je tam vela povinnosti ktore treba urobit.
A kde reálne žijete? A kde žije a pracuje otec dieťaťa? Nie je to úplne jednoznačné, záleží to od týchto veci....
@lavender21 všetci v Grécku... Trvalé bydlisko stále na Slovensku, lebo je to iba dočasne
Tak v tom prípade na Slovensku podľa mňa nárok nemáš... Ani na rodinné prídavky, ani rodičovský príspevok...
Ďakujem za odpovede 😀
@dadka36 poprosím po lopate z reálnych skúsenosti 😊