Ahojte 🙂 potrebovala by som poradit. Som nezamestnana a evidovana na urade prace. Narok mam len na rodicovsky,6.3 nastupujem na Md, ale uz par tyzdnov som v nemocnici na rizikovom. Potrebujem vybavit pnku pre urad,alebo nejake ine tlacivo ? Ovplyvni nejak moha hospitalizacia ten prispevok ? Popripade co musim vybavit po prepusteni ? Dakujem za odpovede 🙂
PN=práce neschopná, ak si evidovaná na ÚP, tak nepracuješ, čiže nemôžeš byť PN. Resp. aj opačne, ak si PN (ochorieš napr. v ochrannej lehote po ukončení pracovného pomeru), tak na úrad práce sa môžeš zaevidovať až po ukončení PNky... Nie je možný súbeh PNky a poberania dávok v nezamestnanosti.
a to isté platí aj pre MD, ak si na MD, tak nemôžeš byť PN. PNka sa vybavuje len v prípade, že pracuješ.
PN na urad prace Len do tej materskej potom az ked sa babo narodi treba zaniest rodny list aby ta mohli vyradits evidencie a vybavit hned po narodeni rodicovsky
Dakujem pekne 🙂
na UPSVR vyplnis tlacivo na rodicovsky prispevok a pridavky na dieta
po narodeni miminka sa nahlas na socialnu poistovnu a zdravotnu-budes poistencom statu
ja by som odniesla na urad prace ze som PN- potvrdenie