Mám nárok na rodičovský, ak dieťa nastúpi do škôlky?

olas07
4. okt 2012

Dobrý deň,chcem sa opýtať či prídem o rodičovský príspevok keď dám dieťa do škôlky a ja nenastúpim do práce?MD mi končí 20.4.2013.Ďakujem za odpovede 😉

zaira13
4. okt 2012

ahoj. nie som si ista ale podla mna uz nebudes mat narok.

katren
4. okt 2012

@olas07
@zaira13 narok mas do 3 rokov dietata bez ohladu na to, ci chodi alebo nie do skolky.....

memory
4. okt 2012

ahoj, budeš mat nárok.....mne materská končí v máji 2013 a synček nastupil v septembri do škôlky.....osobne som sa bola pýtat na to na Socialke

olas07
autor
4. okt 2012

@memory ďakujem za odpoveď.Ešte by som chcela vedieť či to musím niekde nahlásiť,že chodí do škôlky?

zaira13
4. okt 2012

@katren tak to som nevedela. ale dakujem aj ja za info 🙂

memory
4. okt 2012

@olas07 nie nemusíš....zhodou okolností som sa ohladom toho bola pýtat včera na socialke......či mám priniest nejaké papiere že malý chodí do školky a pani my povedala že nie a rodičovský budem poberat a do 3 rokov dietata......tak je to celkom fajn 🙂 ....len dufam že to od nového roka nezmenia.....ako to naši politicia lubia robit 😠

olas07
autor
4. okt 2012

@memory ďakujééééééééém...

bibistec
4. okt 2012

no teraz je to tak ze materska trva do 6 rokov dietata. do 3 rokov dostanes prispevok bez ohladu na to ci chodi alebo nechodi do skolky. ak ostanes doma aj po dovrseni 3. roku zivota dietata tak za teba platia zdravotne aj soc. odvody len v pripade ze bude chodit len na 4 hodiny do skolky ak ho das na cely den, nieco si tusim musis platit. aj ja toto prave riesim, dokonca ak si vyberies tu moznost ze das dieta na tie 4 hodky potom tak mozes pracovat na dohodu ale len urcity pocet hodin, ak inac tak si musis nejake odvody hradit. vsetko ti povedia na socialke, pozor do 3. roku veku urad prace po 3. roku socialka - len aby si sa zbytocne nepresla ako ja.

danadany
4. okt 2012

@memory sorry ale sociálka nemá s rodičovským nič spoločné, rodičovský vypláca úrad práce nie sociálka
celkom nerozumiem čo sa pýtaš lebo píšeš že ti končí materská ale pýtaš sa na rodičovský, baby to sú dve úplne odlišné veci

memory
5. okt 2012

@danadany ja viem zle som to napísala na úrade práce soc.vecy a rodiny som bola......tak som napísala socialka........aj to viem že je to rodičovský príspevok.......a aj tak to všetci volaju že su na materskej......a všetci vieme čo to znamená..........ved každá z nás vie že materská sa berie len pol roka a potom je RP

xberussx
17. okt 2012

http://www.praca-na-materskej.sk/index.php/podm... baby tu som niečo našla na nete 🙂 snad vam to pomože

janka257
25. apr 2013

Ahojte, neviete niekto ako je to teraz v roku 2013? Zmenilo sa nieco. Dcera nastupuje do skolky v septembri 2013, ale tri roky bude mat az vo februari 2014. Budem dostavat aj rodicovsky po jej nasupe do skolky? Vdaka

kalalajka
15. máj 2013

@janka257 to by aj mna zaujimalo 🙂 tiez mala nastupuje do skolky v septembri na cely den a az v januari ma 3roky.. pracu zatial nemam, ale podla toho co som vycitala, tak narok na rodicovky nezanika.. bude sa vyplacat az do 3.roka zivota dietata.. len na 100% nie som si ista, tak sa budem musiet ist popytat na UPSVR, hadam mi tam poradia.. 🙂 drzim palce

michaelatin
22. júl 2013

kalalajka prosim vas, boli ste na UPSVR, opytat sa ci ten narok na rodicovsky prispevok nezanika ak nastupi dietatko do skolky pred dovrsenim 3 rokov? dakujem

michaelatin
22. júl 2013

@kalalajka kalalajka prosim vas, boli ste na UPSVR, opytat sa ci ten narok na rodicovsky prispevok nezanika ak nastupi dietatko do skolky pred dovrsenim 3 rokov? dakujem

silvia123
22. júl 2013

Do 3 rokov veku dieťaťa máte nárok na rodičovský, môžete aj pracovať a aj dať dieťa na 8 hodín do škôlky. Pri predlženom platenom RD zo zdravotných dôvodov (ak posudkový lekár určí) do 6 rokov veku dieťaťa detto! Ak je neplatená RD -tak dieťa len na 4 hodiny do škôlky, aby štát platil odvody, ak na 8 hodín museli by ste si platiť odvody do zdravotnej. Tak v skratke!

silva06
23. júl 2013

ja chodim do prace, maly bude mat 3 roky v decembri, ale od septembra uz nastupuje do skolky....teraz mu vsak diagnostikovali astmu a lekar navrhuje predlzený rodicovsky do 5 rokov....neviete, ci mozem davat maleho na celych 8 hodin do skolky aj ked bude poberat rodicovsky prispevok do 5 rokov?