podmienky na poziadane o prispevok na starostlivost o dieta (na jasle/skolku) som si zistila na urade, ale takuto zakladnu otazku som sa nespytala.. ci teda budem mat aj dalej narok na rodicovsky prispevok. zrejme ano, ale bola by som rada, keby mi to niekto mohol potvrdit. vopred dakujem 🙂
nie
@zalka tak poďme urobiť nejakú petíciu.. alebo štrajk.. a bojujme za materskú "DOVOLENKU".. nech je naozaj dovolenka dovolenkou 😀 😀 😀 200+230 = zlatý život
rodičovský príspevok si budeš musieť zrušiť, bez toho ti príspevok na starostlivosť nepriznajú
Ahojte, tiez riesim tuto otazku. Aky ma vsak zmysel zrusit rodicovsky prispevok, ked je v rovnakej vyske ako prispevok na starostlivost o dieta. Tiez som bola v tom ze rodicak je na zabezpecenie potrieb dietata ako plienky, mlieko, osatenie....a prispevok na opatrovanie je teda vyslovene na jaslicky. Dieta stale bude potrebovat peniazky aj na naklady s nim spojene a ked mamicka zaplati plnu vysku jasliciek tak je nezostane nic. pravdaze maminky to volia kvoli praci, tam si zarobia a tym je to vyriesene.
No bud dostávaš rodičovský príspevok, alebo príspevok na starostlivosť. Oboje dostávať nejde. To by mamičky boli doma, deti v jasliach a bolo by sveta žiť .. ked by namiesto cca 200 eur dostal 230 + 200 eur ... 🙂