Mám nárok na RP ,ked som nezamestnana, a chlapec ide do školky o 3 mes. skôr, ako dôvrši 3 roky.O zamestnanie som prišla ku koncu júna 2016. chlapec ide do školky 09/2016 a ja neviem či musím sa ísť evidovať na ÚPSVaR hned v septembri alebo stačí isť až v decembri? syn bude mať 11/2016 3 roky, Rod. príspevok budem poberať nadalej? musím nahlásiť na Úp,že chlapec už začal chodiť do skôlky. Ďakujem za všetky informácie.
takže ked chlapec dovrši 26.11.2013 3 roky treba ísť 1.2.2016 na úp? do tohto dátumu by som mala teda dostávať stále rod.príspevok, chápem dobre? dakujem
opravujem sa 1.12.2016, preklep
🙂
Posledný rod. príspevok dostanes v decembri, a vtedy by si mala ísť aj ohlásiť že mali chodi do skolky,ale mali by ti poslať papier s predvolanie a tlačivo ktoré treba odniest
ok, veľmi pekne dakujem
o materskej nebolo ani slovo,čítajte pozornejšie
@skipi18 Ja čítam veľmi pozorne - inak by som sa ani neozvala - skús si ty pozornejšie prečítať čo ti poradila @kikikat... 😉
Materská nikomu neplatí do dovŕšenia 3.rokov dieťaťa...
ale ja som nepísala o materku ale rodičovskú, asi to tak berie, ja som si svoje info chcela iba overiť... 🙂
jasné, že pochopila 🙂
@kikikat Veď jasné, všetky sme to pochopili, ale som sa len ozvala a dala to na "pravú mieru" - koniec debaty, dievčatá, neriešte.
@skipi18 Mňa celkovo nezaujíma kto ako čo berie - proste je to rozdiel a ak ti niekto napíše blbosť typu, že na materskú máš nárok do 3rokov veku dieťaťa tak to tu laikov môže veľmi pomýliť - to je všetko.
Nemusis sa evidovať na úrade,materska ti plati do dovŕšenia 3 rokov dieťaťa,cize ju budeš poberať naďalej, nahlasuje sa až po troch rokoch čo je S dieťaťom takže na úrad stačí ísť oznámiť až novembri,mne posielali domov tlačivo ktoré trebalo vyplniť a odniest