Dobrý deň, som na RD, zamesnana som na dobu neurčitu, ZP mi končila vtedy kedy MD, ked som zamesnana mam narok na retazovy porod? Ked ano ta aku budem mat matersku? Ked nie tak čo vstiham spravit? Do konca RD mam 1,3 mesiaca a chceli by sme dalšie babo… dakujem za každu radu)
@eva169 nech ma prosim niekto opravi ak napisem zle ale ja mam teraz retazovy porod a na socialnej poistovni mi to vysvetlili ze ked si na RD a druhe dieta porodis do dovrsenia 3 rokov prveho dietata, to je retazovy porod.
ak ti o mesiac konco rodicak a edte si neporodila druhe nebude to retazovy, ako by mohol byt?? ked nie su tesne za sebou ale s medzerou kedy budes musiet nadtupit do prace??
@eva169 musíš porodiť do veku 3 rokov prvého dieťaťa, čiže pocas tvojho RD a musí ti trvať pracovný pomer
@lenuska9999 a nevadi ze nemam zaplatenu ZP už pol roka
@lenuska9999 ked budem tehotna tak budem ju platit ale teraz sa len informujem
@loginexistuje zdravotna poistovňa
@loginexistuje mam do konca 1 rok a 3 mesiace zatial informuemsa lebo neviem ked vstihnem tak či to budem mat ako retazovy porod a budem mat dalej matersku a lebo mam nastupit do prace a potom az ked sa podari ked neplatim zdravotnu poistovňu
@eva169 skus odpovedat na otazky 1.trva tvoj pracovny pomer ? 2. Nie je nahodou na MD manzel? To kvoli tej ZP sa pytam
@eva169 opravte ma ak sa mylim, ale ak trva pracovny pomer a poberas rodicovsky prispevok, tak zdravotne poistenie za teba cely cas hradi stat.
@pondelok01 lebo dostala som spravy že mi vratili penize z rožneho z učtovania za minylu rok, tak som išla tam a ta pani mi povedala že nemam zaplatenu teraz zdravotny len som sa ne pitala prečo lebo bola dost drza a nemala ochotu sa bavit… to mam negde nahlasit, a lebo stači zavolat na tu ZP
@eva169 kým si na rodičovskej dovolenke , tak zdravotnh poisťovňu za teba platí štát.
Co znamena ZP ? No treba otehotniet aby si stihla nastupit na dalsiu md pocas rd