Mám nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa do 3 rokov?

zuzin78
21. jan 2011

ahojte . potrebovala by som poradit ohladom prispevku na starostlivost o dieta do troch rokov. bola som sa informovat na urade prace u nas , a pani mi povedala, ze nan narok nemam, ale druha pani z ineho uradu prace z ineho okresu mi povedala, ze mam nan narok, a ze si ho mam ist vybavit ,ked pojdem na druhu matersku dovolenku, a budem ho dostavat dokial prva dcerka bude mat tri roky.
nevybavovala si tento prispevok niektora z vas teraz niekedy ? dakujem za rady 🙂

kaktusik007
21. jan 2011

toto sa riesi v tejto teme:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/materska-rodicovska-opat-materska-2/

inak je to tak, ze odo dna nastupu na matersku mas narok na prispevok na starostlivost vo vyske bud 41€ mesacne alebo vo vyske skutocne preukazanych vydavkov za skolku/jasle do vysky 230€ mesacne, pokial tvoje mladsie dieta nedovrsi sest tyzdnov, resp, starsie tri roky (narok zanikne podla toho, co nastane skor).

k tebe - neries tetu na urade 😉 ked si budes vybavovat pridavky na dieta na to mladsie, tak tejto tete dones vyplnenu ziadost - tu mas kompletne vsetky typy http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?... , priloz rozhodnutie o materskej zo socialnej poistovne a rodny list mladsieho dietata (musis zdokladovat totiz k tomuto prispevku zarobkovu cinnost, pricom tu sa povazuje v tomto zakone za zarobkovu cinnost aj poberanie materskeho do 6 tyzdnov veku mladsieho dietata).
- ak mas starsiu v skolke, treba dolozit aj zmluvu so skolkou/opatrovatelom, a nasledne faktury (doklady o zaplateni). tu si ale treba dat pozor, vyplacaju to spatne - cize ty to uhradis, a oni ti to potom preplatia neskor, ale maximalne do sumy 230€

dicaa
12. okt 2012

Dobrý deň,

chcela by som Vás poprosiť o informáciu. 11.augusta sa mi narodilo druhé dieťatko a keď som si bola na UPSVaR vybaviť príspevok pri na rodení dieťaťa a príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa, pani na úrade mi povedala, že ak mám dve deti do 3 rokov/prvé dieťatko bude mať 3 roky 17. decembra/ a poberám materskú zo SP, mám nárok na 25% z rodičovského príspevku po dobu 6 týždňov a dala mi žiadosť. Keď som prišla s vyplnenou žiadosťou, pani mi povedala, že mňa sa to netýka, pretože pred materskou som nebola zamestnaná - nárok na materkú mi vnikol na základe dobrovoľného nemocenského poistenia a žaidosť rozthala. Postupovala pani správne?Pltacom dobrvoľného nemocenkého poistenia som od roku 2009.

lensam
16. okt 2012

myslim, ze postupovala spravne. mna sa tiez pytali ci som zamestnana 🙂