Mám nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa?

koliecko
6. jan 2016

Dobrý deň, vyznáte sa niektorá v príspevku na starostlivosť o dieťa? Som študentka doktorandka na dennom štúdiu, syn bude mať vo februári dva roky a dosiaľ som o tomto príspevku nevedela, no kamarátka ma naň upozornila ale neviem, či mám naň nárok a čo všetko si mám na úrad doniesť ak ho chcem poberať. Chcem tam ísť na istotu, aby ma náhodou neoklamali. Ďakujem za všetky rady.

mimikas
6. jan 2016

V prvom rade si nedala par velmi dolezitych info: kolko ma dieta rokov a ci je v neakom zariadeni kym ty si v praci. Na opatrovatelky mas narok pokial robis a dieta do 3 rokov je v starostlivosti niekoho ineho a ty mu za to oficialne platis. Pozor ale ak je suma nizsia ako rodicovsky prispevok neoplati sa ti to vybavovat lebo dostanes menej ako rodicak

meluela
6. jan 2016

@koliecko mas na neho narok aj ako doktorandka=studentka 3 stupna studia. Teda pokial mas dieta v jasliach/sukromnej skolke alebo u fyzickej osoby ktora ma zivnost. Na upsvar musis doniest potvrdenie zo studijneho o navsteve tvojej VS skoly, zmluvu so zriadovatelom jasli/skolky/opatrovatelkou a nejake dalsie papiere, zisti si vopred ake. Musis tiez najprv na upsvare poziadat o odnatie rodicovskeho, ale to ta uz poslu do spravnych dveri. Od tohto roka uz maju byt lepsie podmienky, uz vraj nebude treba kazdy mesiac dokladovat platby a ze dieta bolo aspon 1 den v mesiaci v zariadeni ako kedysi, takze sa to uz mozno oplati. Kedysi to bolo len vela behaciek kvoli 30e rozdielu.

loginexistuje
6. jan 2016

Podotykam ze mas narok len do vysky realnych nakladov maximalne 280 oproti fakture seku a pod