Mám nárok na príspevok na jasle, ak dostanem výpoveď?

giliath
14. sep 2012

ahojte neviete mi nahodou poradit ci ak by som nahodou dostala vypoved v praci ci mi stat da aj podporu aj prispevok na jasle??dakujem Lucia

michaelamilan
14. sep 2012

Ahoj, čo ja viem tak u nás v TT dávajú príspevok na jasle aj zamestnaným. Vychádza to cca 75% čiže jasle stoja potom len 50€. Ale to hovorím o súkromných.

klincek
14. sep 2012

podla mna ano, ved tie davky nemaju nic spolocne. podpora v nezamestnanosti je pre teba (pokial si splnila podmienku doby poistenia) a prispevok je pre dieta "namiesto" rodicovskeho, ktory by si tiez dostala bez ohladu na to, ci pracujes alebo nie.

bajana
14. sep 2012

najlepsie ti poradia na urade, ale aj tam casto nevedia, co robit....ale logicky sa prispevok na jasle dava zamestnanym matkam, nie nezamestnanym, ktore sa mozu o dieta starat, kedze su doma...alebo sa mylim?

maznacik007
14. sep 2012

Mne sa praveze zda ze prispevok na starostlivost teda na jasle ti davaju len ak mas pracovny pomer teda platis odvody ... takze skor to bude tak ze ak si na UP tak mozes prepisat RP na manzela a ty mozes poberat podporu 😉

zuzanat
14. sep 2012

@giliath, najlepsie by bolo, keby RP nahlasite na manzela a on by ziadal aj ten prispevok na jasle. Lebo ak si nezamestnana, neviem ako to je s jaslami, ale nemozes sucasne poberat dve statne davky. Ja som sa bola minuly tyzden zaevidovat na UPSVaR, ako nezamestnana a RP je pisany na manzela, ale ja som doma, kym si nenajdem pracu...