Mám nárok na príspevok na dieťa, keď som bola 7 rokov v zahraničí?

zuzanaklin
14. sep 2013

Ahojte maminy som uz 7 rokov v zahranici, mam 3 mesacneho chlapceka a zatial poberam matersku v u.k ale v novembri sa koncene chystam odist na slovensko, materska v uk mi konci vo februari, kedze budem na slovensku mam potom narok poberat prispevok na dieta na slovensku.

zuzi_33
14. sep 2013

@zuzanaklin Myslis rodicovsky prispevok? ak ano, tak na ten mas narok. Ja som sa po 5 rokoch vratila z Irska, zaziadala som o neho a dostala..... sice ma to stalo kopu vybavovaciek a potvrdeni, ale nakoniec mi ho schvalili.... Uz si presne nepamatam, co vsetko chceli, to si vies pozriet aj na nete, ale hlavne budes potrebovat prelozit rozhodnutie z UK od kedy do kedy si bola na materskej. Vsetko chcu uradne prelozene. Najlepsie bude ked sa potom pojdes pytat priamo na urad, oni ti povedia, co vsetko potrebujes. Taktiez si mozes vybavit rodinne pridavky, ale tam ti treba tiez potvrdenie z UK, ze si ukoncila ich poberanie tam a tiez samozrejme uradne prelozene. Ak ti nieco nieje jasne, kludne sa pytaj.... 😉

zuzanaklin
autor
14. sep 2013

dakujem krasne za odpoved, hej myslim rodicovsky prispevok? Ja som teraz este v anglicku, mam tlacivo od zamestnavatela od kedy do kedy mam hradenu matersku, a zacala som tu teraz este poberat child benefit to je nieco ako pridavok na dieta, tak to budem musiet ked budem zrusit, Este jedna otazka ten rodicovsky prispevok sa ziada hned po skonceni mojej materskej dovolenky? Inak maminu som poverila nech to na uradoch pozistuje, ale som z toho na nervy preto sa na to pytam teraz, Inak nevies mi este povedat kolko si asi dostavala mesacne

zuzi_33
14. sep 2013

@zuzanaklin Viem, co je child benefit, ja som ho poberala tiez 🙂 Takze nezabudni si ho zrusit a zaziadat hlavne o potvrdzujuci list, ze si poberanie child benefitu ukoncila. Budes to musiet dat uradne prelozit a dolozit k ostatnym dokladom, bez toho ti pridavky na SK nedaju... aj ked je to len 23,10 eur 😒 Rodicovsky prispevok je 199,60 mesacne, takze jedno s druhym dokopy to sice vela neda, ale co uz narobime.... 😖 . O rodicovsky budes ziadat ked prides na SK, co najskor ako sa ti da.... oni to sice vyplatia spatne ak by si na SK prisla neskor, ako ti skonci materska, ked vsetko vydokladujes, ze napr. materska ti skoncila 28.2. , tak od 1.3. ti uznaju rodicak a aj vyplatia /sranda, mne tiez materska skoncila vo februari, ale v roku 2012 🙂 /. Ja som napr. este menila trvaly pobyt, stahovali sme sa, na SK sme prisli az v polke marca a kym som vsetko vydokladovala, tak bol april. Ale vyplatili vsetko od 1.3. spatne. Tak sa neboj, ono sa mozu este do februara pomenit zakony a tak, ale neboj, prides domov, zbehnes na urad, povies tetuske co je vo veci a ona ti povie, co vsetko bude od teba potrebovat. Je to o drzku tie vybavovacky, ale da sa to zvladnut. Ked som to zvladla ja s 2 detmi, "rozburanym" bytom a stahovanim a este aj vybavovanim dokladov, tak ty to zvladnes tiez 😀. A aby som nezabudla, ked uz budes mat rozhodnutie o rodicaku, nezabudni to odniest na zdravotku, aby si ta zaevidovali a aby si nemusela platit ako samoplatca. Drzim palce 😉

maznacik007
14. sep 2013

no a urady bude este zaujimat kde robi otec dietata ... ak on robi v zahranici tak budes musiet mat potvrdenie ze on nema narok poberat v zahranici obdobne davky a ani nic na dieta nepobera ... 😉