Mám nárok na príspevok na deti ak pôjdem do školy?

mamina910
2. jan 2011

ahoj mamičky...chcem sa spýtať,a ktorá z vás bude vedieť,prosím poradiť...Som mamina,mám dve dcérky-2.ročnú a pol ročnú,zaujímalo by ma ak by som chcela ísť na denné štúdium na strednú školu,vyučiť sa v nejakom odbore,aby som si po materskej mohla skôr najsť prácu lebo s výčným listom krajčírky sa len tak hocikde nezamestnám,a tak by som chcela ísť do školy od septembra 2011 či by som dostávala rodičovský príspevok na deti keď by som začala chodiť do školy.O deti by bolo postarané,svokra je v pohode,takže starosť by nebola a navyše staršiu by som mohla prihlásiť aj do škôlky od septembra 2011 lebo v novembri 2011 bude mať 3.roky tak by mi ju možno vzali,a teraz dostávam rod.príspevok na staršiu dcérku a potom po jej dovŕšení 3.rokov by som mala začať dostávať RP na mladšiu dcérku do jej 3.rokov,ale dostávala by som aj keď by som chodila do školy,mala by som nástup do školy nahlásiť na Úpsvar,alebo ako postupovať,vedela by niektorá z vás poradiť,viem napísala som to dosť komplikovane ale pritom je to ľahká otázka...ĎAKUJEM...

ela2710
2. jan 2011

@mamina910 ahoj, no ja studujem, dostavam rodicovsky prispevok, ale studujem individualne - chodim raz za pol roka na skusky zo vsetkych predmetov. Ak chces chodit na denne - kazdy den do skoly, neviem ci ti ostane, lebo ty ho vlastne dostavas za starostlivost o babo, mala by si sa informovat na urade prace, ale aj keby si sla na denne, alebo na individualne, musis to nahlasit na urade prace

mamina910
autor
2. jan 2011

@ela2710 ..ahoj,len neviem,či tá škola na ktorú mám záujem ísť by mi umožnila individuálne štúdium,a ešte či by som mala čas sa potom tak učiť na všetky predmety,radšej by som brala denné štúdium.

didiana333
2. jan 2011

@mamina910 ja si robím maturu a chodím do školy raz za mesiac...sme všetko "staršie" žiačky,ktoré si dorábaju maturitu.Vyučená som predavačka a teraz budem maturovať z prevádzky obchodu...stíham to a ešte aj do roboty chodím.... 😉

mamina910
autor
2. jan 2011

@didiana333 ...ale ja chcem ísť od 1.ročníka na denné ale to mi asi nebudú dávať RP tak musím nájsť školu ktorá poskytuje štúdium od 1.ročníka a individuálne.

ela2710
2. jan 2011

@mamina910 ahoj, kazda jedna skola umoznuje individualnu formu studia pre studujucu mamicku, nemyslim externe studium, ale individualne...to ma kazda skola a neplatis zato nic, a da sa to v pohode stihat

ela2710
2. jan 2011

@mamina910 a ja by som veru na denne nesla, mne staci ze som od maleho prec na skuskach, nevravim, ze som s nim stale, to urcite nie, aj do obchodu a tak si vybehnem, ked strazi priatel. ale denne studium, ti len skola zabije pol dna, a este doma napisat ulohy...neviem ako by si prave pri dennom stihala skolsky zhon a dve deti

anjelicek26
2. jan 2011

Tiez si myslim, ze je lepsie externe, viem, ze nasa stredna to takto robila, bolo to skratene na dva roky a boli to vikendy, kedy chodili do skoly. Piatok poobede + sobota. Bolo to prave pre ludi s vyucnym listom, co si chceli dorobit maturitu. 4 roky denne popri detoch sa mi zda nezvladnutelne... ja som dorabala VS popri dcerke a uz to bolo dost... pri dvoch detoch a denne, to by som nerobila.

mamina910
autor
2. jan 2011

Mamičky,ďakujem za odpovede,ale ja mám výučný list krajčírky a externe štúdium je len v tomto odbore mimo TT,a o to nemám záujem,skôr by som brala individuálne štúdium ak sa bude dať vybaviť na tej kole o ktorú mám záujem, vraj na individuálnom štúdiu je to tak,že chodím len raz za pol roka do školy na skúšky-preskúšanie.Ale vraj by mal vyhovovať aj počet žiakov v individuálnom štúdiu min.počet 10.žiakov..to by mi vyhovovalo,raz za pol roka sa naučiť a ísť na skúšky a študovať ako normálne tí,čo chodia na denné štúdium len nebudem tak často v škole ako oni 😉a ak by som mala individuálne štúdium tak by som teda mala dostávať aj rodičovský príspevok,lebo keď by som chodila na denné čo by som určite popri 2.deťoch nezvládla ten zhon,stres a tak,vraj by som na rod.príspevok nemala nárok,ale viem určite že sa pôjdem najprv informovať na Úpsvar TT ako to vlastne je,a potom informovať do školy,a ak sa podarí už len si priať aby som to zvládla🙂)

titkovamiriam
2. jan 2011

ja by som sa isla informovať na vybratu skolu ake maju možnosti studia 🙂 dnes su skoly velmi ochotne sa studentom prisposobit.a držím palceky 😀 🙂