Mám nárok na príspevok aj keď dám dieťa do škôlky?

mia0001
7. okt 2010

Dobry den,viem,ze niekde urcite tato otazka uz zaznela ale priznam sa nechce sa mi to hladat ale rada by som sa opytala ci moze dieta navstevovat skolku ked je mama nezamestnana a bude dostavat rod.prispevok?niekde som pocula,ze moze navstevovat len 4 hod a prispevok bude vyplacany ,moez mi niekto poradit? dakujem velmi pekne za odpovede. 🙂

ingrid16
7. okt 2010

pokial viem, tak ak das dieta do skolky, tak rodicovsky prispevok stracat. nenas ani narok na preplatenie skolky, ktory by si mala , ak by si bola zamestnana.

barchee
7. okt 2010

@mia0001 @ingrid16 ak dáš dieťa do súkromnného zaraidenia, alebo opatrovateľske so živnosťou, do určitej sumy ti školné prepláca štát z eurofondov 😉 potrebujdeš mať buď faktúru alebo príjmový pokladničný doklad o zaplatení školného. Ja rodičom vo svojom centre, ktorí si nechávajú školné preplácať, vystavujem faktúry aj príjmové doklady 😉 Dieťa nemusí byť len na pol dňa v škôlke alebo jasliach, nezáleží to od času stráveného v zariadení, ale od toho, či má tá dotyčná opatrujúca osoba na vykonávanie činnosti živnosť a vie ti vystaviť faktúru a príjmový doklad o platbe.

Ak dáš dieťa do štátnej škôlky alebo jaslí, nárok na preplatenie školného nemáš.