dobry den mam prosim vas narok na nejake prispevky pred narodenim dietata ak som nikde nerobila 😒 a som evidovana na urade prace??dakujem
@mimuska981 nemas. ziadna zena nema pred narodenim dietata narok na prispevky, ale v pripadne splnenych podmienok nastupuje na matersku. ty mas narok na rodicovksky prispevok dnom narodenia dietata a pri doziti 28 dni dietata aj tie ine
Moja zlatá,ešte si nič nespravila,neporodila,nepracuješ a už niečo chceš.Presne ako naši rómsky spoluobčania.
@marcincinova tak to bola fest "inteligentna" hlaska ako od vola.... bez ohladu na to ci pracovala alebo nie, potrebuje pre dieta pripravit vybavu, ze asi??!! to ina komunita isto nerobi
mylite sa. ked si obcan v hmotnej nudzi od 4teho mesiaca mas narok na prispevok 13,50 € pri preukazani sa tehotenskym preukazom a tiez ze navstevujes poradnu!
@mimuska981 Závisí to od mnohých vecí - napr. máš už 26rokov - lebo dovtedy Ťa podľa nášho štátu majú živiť rodičia, teda ak ešte u nich bývaš.. Ďalej kde bývaš a s kým.. Ak bývaš s mužom /si vydatá/, prípadne aj s partnerom, tak budú posudzovať pravdepodobne aj jeho príjem, či Ťa je schopný uživiť..
Moja rada je táto - choď na sociálku, popýtaj sa na dávky v hmotnej núdzi a uvidíš čo Ti povedia, nedaj sa hlavne hneď odbiť pri prvých dverách, lebo ich zvyčajná odpoveď - teda aspoň v našom okrese býva - nie, nemáte nárok na nič, dovidenia... 😉 😉 - fakt tej babe čo tam bude sedieť vysvetli situáciu, pomery v akých žiješ a nech Ťa vypočuje, vytiahne tie múdre tabuľky a fakt Ti to aj prakticky preráta... A takisto by mal platiť ten príspevok čo písala
@nitta666 - tých 13,50EUR - tie by Ti mali dať isto.. Len toto nie je bohviečo, možno máš nárok aj na príspevok na bývanie, len o ňom zatiaľ nevieš... Veľa šťastia a pevné nervy.. 😎 😎 😎
@marcincinova Toto bola veľmi zlá odpoveď - nie je sranda byť tehotná, potrebovať XY vecí na dieťa a pritom nemať žiadny príjem... A mohla študovať na výške, nestihla sa zamestnať, bože veď aj toto sa stáva... Prirovnávať ju k rómom je dosť silná káva..
fakt žasnem nad zlobou podaktorých ľudí... niekto potrebuje pomoc, serioznu radu, namiesto toho dostane "hubovú kašu".....
No bože, niektoré ženy otehotneju skôr, počas štúdia, či už na strednej či na vysoke škole.... No a čo???
Mimochodom tiež mám veľký strach, či väčšinu romskych spoluobčanov trápi výbavička pre bábätko...
@lenka311 Mozno nebola trikrat najslavnejsie napisana ta odpoved od @marcincinova , ale v podstate ma v niecom pravdu. Neviem no, ale tak najprv sa snad zabezpecim - nehovorim o zlatych tehlach v trezore(!) 😉 ..a potom mozem doviezt na svet novy zivot, nie?..Trosku zodpovednosti by nezaskodilo, potom clovek nemusi lamentovat nad svojim neutesenym "osudom". Nic v zlom...;)
@lenka311 To su Tvoje myslienky, nie moje. Potrat? Moj postoj k nemu je jasny a striktny..Potrat neschvalujem. Ja nejdem hladat pre nu ziadne riesenie a ani sa nemam chut o tom dotahovat a debatovat. Napisala som svoj nazor a tym to pre mna hasne. Nenapisala som nic zle a ani nespravne. Pekny den..
@mimuska981 skus sa dohodnut doktorkou nech ta da na pn a budes mat aspon zato nieco, nie je tosice vela ked si nepracovala ale aspon nieco, a ci vobec nieco dostanes si musis zistit na socialke,
@mimuska981 a tak isto ak niesi vydata a nemas nad 26 rokov daj si trvaly pobyt trebars k babke a daj si ziadost o prispevok na byvanie
@marcincinova urcite toto chcela pocut. ako mozes niekomu taketo nieco napisat, ked nic o dotycnej osobe nevies?
Ist na PN ak nie je chora je taka dvojsecna zbran 😖 To je pre tehulky s problemami, nie pre zeny, co to financne neutiahnu! Viem, ze sa to na Slovensku robi ako na beziacom pase, aj ked to nechapem 🙄
Ja viem ako je to v nemecku, kde mas narok na vybavicku pre dieta uz v 6. mesiaci tehotenstva, je to az do 2000€, len to treba vydokladovat, na slovensku nie je ziadna charita, co by podporovala buduce mamicky?
Inak ti ostane len prispevok v nezamestnanosti, vybavicku pozhanat z bazaru, ono toho babo az tak nepotrebuje.. ja viem, ze sa da nakupit milion veci, ale tych skutocne potrebnych nie je tolko.. . a vela mamin aj tu zakladnu vybavicku rozdava, nie je to sice h&M, gap, next, ale staci...
Väcsinou sa o buducu maminu stara jej manzel, priatel, ako je to u vas? Nezarobi dost? Nepomoze ti uz teraz financne?
@zuzanapd gratulujem, ale podla niektorych super extra mega perfektnych matiek asi nie. chod byvat do nemecka 😀 😀 😀
@jurkovamiluska - ma vytacaju taketo infantilnosti! Radit jej ist na PN ak nie je chora - je podvod. A navadzanie na to ohrozuje licenciu jj lekara a aj ju samotnu. Fakt super napad!
O väcsinu zien a matiek sa financne stara manzel alebo rodina, ved z rodicaku sa da zaplatit tak mlieko a plienky 😝 Co si budeme nahovarat? Alebo treba ist do prace a babo do jasli skorej ako by chcela.
Vybavicka nemusi byt nova... jasne super mega perfektna matka ako ty jej poradila co? Ak ma nad 26 rokov, tak je v rovnakej kasi ako bola. Nemecko spominam, lebo sa tam vyznam a mozno je take nieco aj tu. su tu pravnicky, ktore sa vyznaju.
@anjelicek26 mna vytaca ked niekto uraza a bez priciny! ty do kazdej diskusii pchas to Nemecko, neviem aby sme ti zavideli? alebo preco? pokial ta moznost s pn je, neviem preco by to nemohla nevyuzit. pokial je naozaj vo financnej krize a inu moznost nema. nie kazdy totiz ma manzela alebo rodinu, ktora sa o nu moze postarat. ja nevravim, ze som super mega perfektna matka, ale neurazam ju zato, ze bude mat dieta bez penazi!
@jurkovamiluska - moznost PN tu nie je! Nie je rizikovo tehotna, nechapem, ako mozes niekomu odporucit PN! Ved ked jej na to prijdu riskuje mastnu pokutu, ktoru urcite "lahko" zaplati v jej situacii! Fakt sa mi rozum zastavuje. A to, ci ma manzela a rodinu - to nevies. Mozno ma. Totiz z penazi z UP urcite nevyzije, urcite ju niekto podporuje uz teraz. A aj keby bol otec nie manzel, ale len "sploditel" - aj ten uz ju ma povinnost ju financne podporovat v tehotenstve, je to sice nejaky smiesny peniaz, ale ma od neho narok na prispevok na osatenie a vybavicku pre dieta, len treba podat ziadost na prislusne urady!
baby nehadajte sa.... a uz vobec nie kvoli niecomu co v uvodnom prispevku ani nie je... Autorka nenapisala, ze je bez penazi, na dne, ani nic podobne.... len ziada o informaciu o prispevkoch... to je vsetko. Povedzme si narovinu, z akychkolvek pomerov zena pochadza, vyuziva kazda vsetko co tento stat ponuka. Aj v pripade ak ma partner vyssi prijem... Nepoznam taku, co by sa vzdala ci uz rodicovskeho prispevku, ci pridavkov na deti, atd...
Nikto z nas nevie z akych je pomerov, aj ked je nezamestnana .... Nezamestnany nerovna sa chudak. 😎
a @mimuska981: tazko sa radi, pretoze si neobjasnila, z akych si pomerov, aka je tvoja situacia... teda ci byvas s rodicmi, sama, s priatelom.... od pomerov sa odvija narok na rozne druhy prispevkov.... Alebo nie je narok na ziaden.
Konkretne informacie = konkretna rada 😉
@jurkovamiluska a ostatne kocky radte iba ste si iste aby tu neboli mylne informacie..
zadavatelka nema narok na ziadne davky v tehotnosti pred porodom dietata pokial nema uradom priznanu hmotnu nudzu... resp. davky v hmotnej nudzi ak ma tak jej patri prispevok cca 13 eur mesacne navyse od 4 mesiaca...
ak chce poziadat o hmotnu nudzu tak to neni take easy... zavisi od vela veci... ci je slobodna, kolko ma rokov s kym zije v spolocnej domacnosti a aky tam maju prijem...
na PN moze ist ale kedze nepracovala tak narok na nemocenske davky nema....
v kazdom pripade jednoducha odpoved narok na ziadne davky pred porodom nema... ak by mala narok na hmotnu nudzu tak by to uviedla skor..
necudujem sa kritike, z prispevku mnohym moze zniet len som tehotna, kto mi da peniaze. a gro danovnikov takyto pocit z prispevku vytoci....
@mimuska981 skus napisat viac info a mozno ti tu niekto bude vediet lepsie poradit. drzim palce
@lenka311 fakt divny nazor to bol asi ten niekto kto to pustil z ust nie je celkom normalny. ja mam 25 studujem externe a mam narok na davku v hmotnej nudzi. a tiez som sa bola pytat tak aj od 4 mesiaca pri preukazani sa tehotenskym preukazom tiez mam narok na 13.50€
a tiez niesom farebna pokial ide o to...
@jurkovamiluska preco by mala ist na PN ak jej nic nie je? Je tehotna. Nie chora 😖
len aby vyuzila peniaze statu???
ja som nenapisala ze mi priatel nepomaha ale ze ci mam na nieco narok aj ja ..ak mam treba to vyuzit nie...ak nemam nevadi ...ale som toho nazoru ze ked to romovia vyuzivaju preco by sme aj mi nevyuzili
@lenka311 Ja viem koľko vecí treba,teraz čakáme druhé.Aké ste všetky múdre.....
ahoj,ak si v hmotnej nudzi, tak treba chodit s tehu knizkou na Urad prace soc.veci a rodiny a dostanes prispevok + 13 eur mesacne az do porodu...
@mimuska981 pred porodom nema nik narok na prispevky...... matersku (co sa teba teda netyka ) dovtedy nevyplatia a nic ine sa pred porodom nedava