Mám nárok na prídavky?

wevusik123
4. okt 2015

Dobry den mam 18 chcela by som sa spytat ci je vobec mozne aby som ja mala narok iba na rodinne pridavky a vyzivne a na nic ine. Na prispevok na byvanie, na hmotnu nudzu nemam natok na nic. A teraz kde mam byvat a za co a podobne. A som 3 na strednej skole takze este aj dokoncit skolu. Viete mi nejako poradit prosim vas ?

paladia
4. okt 2015

Popis blizsie situaciu do ip. Rodicia, byvanie,atd.

wevusik123
autor
4. okt 2015

Nemam kde byvatva rodicia sa o mna nezaujimaju a ani na mna neplatia.

mamasimona
4. okt 2015

Pokial navstevujes skolu rodicia su zo zakona povinny platit ak s nimi nebyvas...musis dat na sud ako vyzivne na seba...

mamasimona
4. okt 2015

A mozes este aj od statu dostavat 20eur ako prispevok na seba ktore dostavaju tvoji rodicia.. Staci ist na upsvar a tam povedat ze dostavaju rodicia tie peniaze...urad pozastavi peniaze ale ty ich mozes dostavat iba vtedy ak si poziadas aj o vyzivne na teba

wevusik123
autor
4. okt 2015

Rodicia nic nedostavaju vsetko je umna pozastavene

mamasimona
4. okt 2015

No ale ty mas narok od statu tie peniaze ziadat pre seba...ja mam 19...som 4 na strednej...a mama ma vyhodila uz pred rokom z domu...takze viem...chod na urad oni ti vsetko povedia...ale tych 20eur a to vyzivne na teba urcite dostanes....pokial nebyvas z rodicmi a navstevujes skolu ked aj externe(ze nie kazdy den)

kamajka
4. okt 2015

@wevusik123 to dietatko na fotke je Tvoje?

wevusik123
autor
4. okt 2015

Uz som na socialke bola nemam narok na nic. Prosim ta @mamaasimona ako si to zvladla kde byvas poradis mi prosim :(

wevusik123
autor
4. okt 2015

@kamajka nie to je moj brat :(

mamasimona
4. okt 2015

Ale musis mat ked aj ja mam...len ja som sa nato potom vykaslala lebo som odisla s priatelom byvat prec...a on nas zabezpecil a ja dostavam este aj sirotske lebo minuly rok mi zomrel otec...videla som ze byvas na novej dubnici...a mne v TN takto povedali ze mam na to vsetko narok...tak tam skus ist este raz...alebo kde si bola na urade?tam nie???....a byvam v podnajme v 3izbovom mala bude mat 2 roky...vela nam pomoze aj priatelova mama aj ked najprv ma neznasala...

mamasimona
4. okt 2015

A ty si tehotna alebo uz mas malinke?

kamajka
4. okt 2015

@wevusik123 a teraz byvas kde? Byvas sama?

wevusik123
autor
4. okt 2015

V tn som bola :( a povedali ze nemam na nic narok iba ak by som otehotnela aleo vydala sa a nie nemam a ani necakam.

mima4
4. okt 2015

@mamasimona a prečo ta nezivi priatel?

mamasimona
4. okt 2015

@wevusik123 aha takbto teda nie...ja som myslela ze mas ked si na tejto stranke...fuu tak asi ozaj nemas narok na ine...iba od rodicov pytat cez sud...a ak by boli rodicia rozvedeny mozes od oboch pytat...

wevusik123
autor
4. okt 2015

Teraz byvam este u mojej tety do soboty sa mam odstahovat. Lebo priatel ma 18 rokov a je 3 na strednej tak ako ja .

mamasimona
4. okt 2015

@mima4 mna???precitaj si este raz vsetko co som pisala ja...mna zabezpecul priatel aj vybavil vserko byt,nabytok vsetko...mame vsetko,peniaze na kolko ma vlastnu firmu...to skor sa spytaj zakladatelky co si sa spytala mna 🙂

wevusik123
autor
4. okt 2015

@mamasimona hej su rozvedeny rozviedli sa este ked som bola babetko

mima4
4. okt 2015

@mamasimona sorry...som si vas pomilila

@wevusik123 a preco sa nenastahujes k priatelovi...ved mate dieta...

mamasimona
4. okt 2015

@wevusik123 aha...no mas to tazke...a preco nebyvas u rodicou?a u priatelovych rodicou nemozes ostat na chvilu? A praca?niekde brigadovat? Do skoly mozes chodit aj externe len na skusky...v nemsovej v lidli beru skladnicky...skus sa tam spytat...plat je tam vysse 300eur to ti urcite pomoze a prenajmes si byt hoc len nejaku garsonku to ti postaci...lepsie ako na ulici

wevusik123
autor
4. okt 2015

Nemozem ist k priatelovu lebo na mna kasle tato situacia ke mu lahostajna a dieta nemame

mamasimona
4. okt 2015

@mima4 v pohode 🙂 ...a ona dieta nema

mamasimona
4. okt 2015

@wevusik123 no tak ked mas rozvedenych rodicov mozes si pytat od oboch vyzivne!!!!ries to cim skor..mama ti nedava ziadne peniaze?

wevusik123
autor
4. okt 2015

Nie mama ma vydela mozno 4 x v zivote

mamasimona
4. okt 2015

@wevusik123 a otec? ...nevadi ked ta aj len tolko videla mas narok na peniaze patria ti...ved hadam neskoncis na ulici...pokial ju mas v rodnom liste...nie je co riesit...

wevusik123
autor
4. okt 2015

Ja nevie.... a podla mna skoncim kedze teraz sa s priatelom rozpravam a on vydi iba seba

paladia
4. okt 2015

@wevusik123 este skus zavolat sem: http://www.usmev.sk/kontakt budu a vediet nasmerovat a pomoct odborne.

paladia
4. okt 2015

a tu priamo sos linka pre mladych dospelych v nudzi http://www.usmev.sk/mladi-dospeli
@wevusik123

susanne6
4. okt 2015

@wevusik123 moja zlatá na takého priatela sa ty vykašli! nemáš nejakých dobrých priateľov...teda hlavne kámošky z úplných rodín, slušných ľudí, ktorí by ti podali pomocnú ruku, či vzdialenú rodinu...ved nie je možné, aby mladé dievča skončilo na ulici.... a skús určite ten kontakt na tú organizáciu usmev. Držím palce, nestrácaj nádej...ešte bude určite dobre. Musí byť!

mamasimona
4. okt 2015

@wevusik123 no tak to mas dost na hovno ked vidi len seba...to je teda co za priatel...tak ked nikoho nemas ON sa ma najviac starat co s tebou bude...ach jaj...no nic...skus tu linku co ti napisala paladia...a ak nie tak chod na urad este raz a ziadaj o vyzivne...inak ti pomoct neviem...ja by som s malou skoncila asi na ulici nie byt priatela...este ze ten sa zachoval ako mal a zariadil vsetko a do tyzdna lebo nam isla este aj socialka po krku koli mojej uzasnej mame