Ahojte mám nàrok na predlžený rodičovský keď malého nezobrali do školky? kvôli nks teda, rodičovsky beriem ten vyšší ale pracovný pomer nemàm . Mám nárok aj tak? ak áno čo treba na predlženie? malý ma 3 roky v júli,
Riešim aj predlženy rodičovsky zo zdravotných dôvodov dietata kedže máme aj nks a pas, ale na vyšetrenie k pedopsychiatrovi len ideme . Takže žiadosť ešte nemàm podanu .Ďakujem za odpoveď
@linki90 že sa buď zaeviduješ na ÚP, zamestnáš, budeš si dobrovoľne platiť povinné ZP....to je už na tebe. Pokiaľ by ti bol priznaný RP pre nepriaznivý zdr. stav - tam môžeš byť na RD a poberať RP. Tento príspevok pre neprijatie do škôlky má slúžiť na to, aby si ty mohla pracovať a dieťa dať do súkr. škôlky alebo si platiť opatrovateľku kým nedostanete štátnu škôlku. A tiež pozor - počas letných prázdnin nebude vyplácaný. Čiže ty dostaneš ešte normálny RP v auguste vyplatený za júl, ale v septembri za august ho nedostaneš. A RD ti končí dňom dovŕšenia 3 rokov veku dieťaťa.
@linki90 ahoj prosím ta ako to je s tým predĺženým
Mam dcérku bude mat v auguste 3roky
A zvazujem ci vybaviť zo zdravotných dôvodov alebo tento predĺžený z neprijatia
Neviem ci mi schvália zo zdravotnych dôvodov
Ci mam najskôr podať žiadosť o predĺžený z neprijatia do škôlky a ísť do práce a byť na pnke ak mi to dovolí zamestnávateľ(ak mi nedovolí zamestnávateľ tak mi vlastne miesto nedrží)a ak mi neprejde ten z neprijatia a riešiť potom rodičovský zo zdravotných...úrad práce nerieši.. 2ziadosti naraz nemôžem dať a rozhodnúť sa ktorý skôr mam podať.kedze nastúpiť už mám 17.8.
@ico1308 ahoj asi by som skusila ten rodičovsky z dovodu neprijatia do školky lebo ten zo zdravotných dovodov oni na to maju az 60 dni na schvalenie 🙈 ale pozor na to neprijatie kvoli skolke musi tam byt ze z dovodu kapacity neprijali dieta inak ti to neprejde a zo spadovej skolky 🙈 poziadaj si naskor ten kvoli skolke a dovtedy vybavuj ten predlzeny
@linki90 ďakujem no skúsim sa spýtať v robote co mi povedia ci mi dovolia byť na pnke
Áno mam tam písané že z kapacít mi ju nezoberu a je to zo spadovej škôlky
A ak mi nebudú chcieť v robote dovoliť byť na pnke rovno im poviem ze vybavujem zo zdravotných a tam ma nemôžu vyhodiť musia mi držať miesto
@linki90 tu máš úplne všetko aj s príkladmi:
https://www.rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodi...