Dobry den, chcela by som sa informovat ak by ste mi vedeli poradit, bola by som Vam velmi vdacna, maly ma 3 roky do miestnej obecnej spadovej skolky mi ho neprijali ale prijali mi ho do mesta do statnej skolky? Mam narok na predlzeny rodicovsky? Dakujem
a das ho do tej skolky v meste?
ak ano tak nedostanes ak s nam ostanes doma tak ano budes mat narok
@jaroshka87 ak ho das do inej štátnej ms, nemas nárok..
Bud ostane doma alebo pôjde do súkromnej.. vtedy by si mala nárok
Ak je prijatý do štatnej skôlky, aj nespadovej, nárok nemas
@mamina7070 nie, neplanujem ho dat do skolky. Ale neviem ci budem mat narok na ziadnom up sa mi k tomu nevedia vyjadrit 🙈
toto by aj mna zaujimalo. lebo teda ak nebol ten prispevok tak matka ked chce ist do prace tak poda prihlasku uz hocikde len abh mohla ist do prace. ak poda matka prihlasku do skolky napr v blizkosti prace a nakoniec ju vyhodia tak samozrejme ze tam dieta neda.
@jaroshka87 a naco si podavala prihlasku aj inde, ak ho tam nechces dat?
@martinkatinka @beebe to napisala presne
@jaroshka87 a preco si davala prihlasku ?
@jaroshka87 dieťa je prijaté, nebudeš mať nárok, ak ho nedáš. Ty si tam dala prihlášku ....
ak uz je niekde prijaty to sa eviduje takze nedostanes
Ja si tiež myslím, že akonáhle je niekde prijatý, tak nárok na € nemáš. To že sa ty rozhodneš, že ho do škôlky nedáš, to už je tvoj problémy.
ja si zase myslim ze vsade ked sa pise o spadovej skolke tak sa jedna iba o spadovu. pisu ze ked dieta umiestnia potom do skolky tak zanika narok ale podla mna to z vlastneho rozhodnutia matky ze da dieta uplne inde. tak jasne ze zanikne narok logicky
Tak dieťa do škôlky dať nechceš, ale podáš prihlášku až do dvoch škôlok? Vieš nám toto správanie nejako vysvetliť?
@h2 tento zakon schvalili az koncom maja a rodic ak musi nastupitt do prace tak da prihlasky na viac skolok aby mu dieta niekde zobrali, aby mohol nastupit do prace. Ale ak vam v praci pred nastupom povedia ze uz pracovne miesto pre vas nedrzia tak potom sa rodic chce aj podla toho zariadit.
@jaroshka87 Jasné, tak v tom prípade je to pochopiteľné. ☹️
@jaroshka87 to je v poriadku ale potom mas narok na podporu ale raz je vydane pracoplatne rozhodnutie o prijati
@jaroshka87 ja to i tak nechapem. To uz si inu pracu nejdes hladat, ale planujes sediet doma na rodicaku dokedy sa bude dat?
Nie