Malý bude mať 17. 🎉3 roky🎉
10.2 si v práci chcem zobrať jeden deň dovolenky a zvyšok preplatiť (kvôli vyššej dávke v nezamestnanosti).
11.2 skončím pracovný pomer
Na úrade práce mi pani povedala, že mi budu posielať papiere na predĺžený pandemicky rodičovský ale ze sa na úrad práce nemám hlásiť. Až keď skončí núdzový stav, a nebudú vyplácať pandemickej RP, tak potom sa zaevidujem a požiadam o dávku v nezamestnanosti. Nemôžem naraz poberať aj pandemicky rodičovský aj dávku v nezamestnanosti.
Mam nárok na pandemicky keď mám nárok na podporu? Nechcem potom spätne vracať. Pani na úrade mi povedala, že mám nárok. Tu dievčatá píšu, že nie.
...aj na tom urade su cele domylene ☹ ja som podpisovala v tom cestnom prehlaseni ze nemam narok na ziadnu davku zo soc. poistovne, ze nemma narok na materske, na nemocenske ani na podporu v nezamestnanosti. Tak tazko povedat, ale vsak ked ti poradili ze mas poberat nadalej rodicovsky tak poberaj a pre istotu odkladaj ak by si musela vratit, a ak to bude ok, tak bude ok 🙂 Ty sama nahlasujes aj zmenu a ukoncujes ten pandemicky rodicovsky, pokial teda nie je zruseny vsade tym ze sa zrusi krizova situacia. Mozno ani nemudu tak podrobne skumat, ved tam uz na tolke veci neprisli, a ked pridu no tak prinajhorsom vratis.
@matapo mne sa práve kvôli tomu nekázali prihlásiť na úrad. Ze na úrad sa mam prihlásiť až po skončení poberania pandemikého rodicovskeho príspevku. Nemusím byť na úrade hlásena(pani na úrade mi povedala ze ak sa prihlásim na úrad, tak budú sa ma pýtať ci mam nárok na podporu, ale ze keď sa na úrad neprihlásil, tak nebudú riešiť).
najprv treba ist na podporu ak mas narok, po skonceni ak bude nadalej platit nudzovy stav mas narok na pandemicky RP. Ak to spravis opacne, budes ho musiet spatne vratit.
@dezert74nie na pandemický nemáš nárok...ono ak pôjdeš najskôr na pandemický a potom na podporu - pandemický budeš musieť vrátiť lebo si naň nemala nárok....Toto tu už písalo viac mamičiek.....na pandemický máš nárok pokiaľ nemáš nárok na žiadny príjem(aj podpora sa ráta ako príjem)
Toto iste teraz poradili mojej kamarátke, nech čerpá deň volna, zbytok preplatiť... Ale nech nejde na úrad, nech čerpá pandemicky rodičak... Tak ja už tonu nerozumiem, mnav septembri vyslovene povedali, že musím brat podporu, teraz to už nie je pravda....
podpisujes cestne vyhlasenie ze nemas narok na podporu ak pojdes na pandemicky budes ho vracat ak mas narok na podporu
Urcite nie ak mas narok na podporu tak pandemicky bude treba vratit potom
@dezert74 toto sommohla aj ja a zevraj je mozne poberat PR a potom podporu ( ale podmienkou bolo byt prihlasena na urade prace, toto mi pani povedala oktober 2020) ale ci by som v kustocnosti musela daco vracat, netusim. logicky vsak ak mame narok na podporu asi na PR nie, kedze to je vyslovene len pre tie co nemaju narok ani na prd makovy. potom som este citala ze niektore mamky sa hlasili v zdravotke ze sa starao dieta do 6 rokov ( avsaktam mozes max 4hod denne do skolky chodit sa mi zda) aby za nich stat platila zdravotka a tak poberali RP. a ako to dopadlo, pandemicak zruseny neni nie?
@bublinka1426 ešte to len riešim. Dám vedieť ako to dopadne.
@dezert74 neviem ako je tk teraz...nam v 7om mesiaci skončila rodicovska..sla som na urad. Z prace som odišla.. takže automatika urad..mala som nárok na pandemicky takže ho doteraz beriem.. nárok na dávky v nezamestnanosti s tym nemajú nič spoločné...tie budete brat ked skončí pandemicky rodičovský. Pojdetr na urad, zaevidujete, nasledne rovno aj vypisete ze mate nárok na davky a žiadate teda o ne..sociálna vam potom vyrata kolkoto bude.
@dezert74 ak je vyššia podpora tak dostaneš len podporu, nemôžeš čerpať obe dávky naraz, ak je podpora menšia ako pandemicky tak dostaneš pandemicky rodicak