Ahojte, potrebovala by som radu. Od konca jula som na materskej, ale uz planujem na konci februara ist spat do prace. Kedze este vtedy nebudem mat uplne vycerpanu matersku dovolenku, moze sa stat, ze budem dostavat matersku a taktiez plat? Alebo si musim vybavit rovno rodicovsky prispevok ? Taktiez ma napadlo, kedy vlastne mozem ist na dalsiu matersku? Teda kolko casu musim mat odpracovaneho aby som znova mala narok? Neplanujeme babo hned teraz, to sa pytam skor zo zaujimavosti. Dakujem za pomoc
@liz_lemon ked ide o toho isteho zamestnavatela tak hned idem na rodicovsky prispevok? Nie je to prilis fer, no ale v SR velmi ferove veci nefunguju tak ci tak 😒
@katkaseiner asi hej, lebo nie je mozne mat mzdu aj matersky prispevok, nemozes pockat? skoda o to prist, hlavne ked si urcite roky platila socialne odvody
@liz_lemon zial ma vacsi vyznam ist do roboty... aj z viacerych dovodov. Nevies nahodou kolko musim mat odrobene na narok na dalsiu matersku? Malo by to byt tak 9 mesiacov, ci? Len spekulujem, keby sa nahodou podarilo hned dalsie... ale pri nasej narocnej princeznej urcite este aspon rok pockame :D
@katkaseiner hm... tvoj manžel môže požiadať o materskú dovolenku, a ty sa vrátiš do práce a do toho júla by mohol on poberať materské a ostať doma.
Mal by platené zo svojho VZ, zo zamestnania. Neuvažovali ste nad takou možnosťou ?
@katkaseiner da sa to, jedine ak to nebude povodny zamestnavatel, musi to byt iny