Ahojte. Potrebovala by som pomoc, ci mam narok na podporu v nezamestnanosti? Situacia je taka: od 2004 pracujem u jednej firmy. V maji 2012 isla na 1.matersku+rod.dovolenku. Ked syn dovrsil 3roky (2015 jul) vratila som sa pracovat. A to len 3dni potom som isla na PN, rizikove 2.tehotenstvo. Od decembra 2015 z PN na matersku dovolenku a potom na rodicovsku. Mala teraz 24.januara bude mat tri roky. Do prace by som sa uz nechcela vratit. Ako to robit aby som dostala podporu v nezamestnanosti? Mam vobec na to narok alebo ziadne peniaze by som nedostala? A mam tam este dovolenky nevycerpane, este neviem presne kolko... velmi pekne dakujem za dobre rady 🙏🙂
@rachel36a velmi pekne dakujem za info. Ale nerozumiem preco je potrebne vycerpat 1den dovolenky? Mala by som vyssiu davku? A keby bola ukoncena PP hned na druhy den ako mala dovrsi 3 roky?
@sziszkancs aby si získala maximálnu dávku v nezamestnanosti...ak ukončia PP hneď tak budeš mať podporu rátanu z priemeru pred nástupom na MD prípadne z predpokladaného príjmu...ak si vyčerpas jeden deň dovolenky a zvyšok necháš preplatiť tak si navýšis priemer a získaš maximálnu dávku čo je cca 900€ a viac od dĺžky mesiaca
@rachel36a teraz uz rozumiem. Velmi pekne Ti dakujem za pomoc 🙂
@sziszkancs Ved PP ukoncis nasledujúci den po skončení RD-dohodou. Tak vycerpes jeden den dovolenky.😉
ahoj, čítam príspevky ohľadom rd a dávky v nezamestnanosti, prosím chcem sa uistiť, či chápem správne. 9.4.2019 malý bude mať 3 rocky
Takže 10.4.2019 zobrať dovolenku
11.4.2019 dat výpoveď
12.4. 2019 prihlásiť sa na úrad práce
Počas MD a RD som nemala príjem
Ďakujem krásne za odpoveď
@zuzanka29683 11.4 nie vypoved ale ukoncenie pp dohodou
OK ďakujem veľmi pekne 😘
@zuzanka29683 A o podporu ziadat az od 1.5., nakolko za 4 mesiac este dostanes RP.
Ahojte. Pisem este k tejto teme... sef kde mam PP mi navrhol aby som si dala vycerpat vsetky dovolenky co mam (58 dni) a potom by sme sa dohodou zrusili PP. Moze byt v tom nejaky hacik? A aky vplyv ma potom na podporu v nezamestnanosti? Dakujem za pomoc.
@sziszkancs no ak si nezarabala nadpriemern čiže okolo 1800-1900€ tak tým že si dovolenku vyčerpas tak nezískas maximálnu podporu lebo budeš mať nižší priemer
@evittam môžem ešte poprosiť o radu, od zamestnávateľa som dostala oznámenie, chcem vedieť či je to ok :
9.4.2019 koniec rd
10.4.2019 dovolenka. A ukončenie pracovného pomeru k 10.4.2019.
Zostatok dovolenky mi zevraj preplatí.
Je to tak ok??? Dakujeem za odpoveď
@zuzanka29683 Ano
@evittam DAKUJEEEEM 😘
Zdravím všetkých 🙂...idem si aj ja k vám po radu viac skúsenejším 😉
Som mamička 2 detí a končí mi RD a rada by som získala max.podporu ak sa to dá!
RD mi končí 8.3.2019 zvyšok dovolenky mám 42 dní...po dvoch deťoch čiže 6 rokov som doma ... predtým mám 2 roky odrobené... vrátiť sa nechcem keďže pri 2 malých deťoch mi to nevyhovuje! Rada by som PP ukončila a získala Max.podporu ... Ďakujem za každé info a rady😘
@evittam čítam čítam neboj nič ...len sa chcem uistiť či to platí aj keď som doma 6 rokov! Iba 1-2 dní vyčerpať zo 42 🤔...A keď budú špekulovať že mi nepreplatia zvyšok dovolenky?? Dá sa to aj napoli napr. že 20 dní vyčerpať a zvyšok preplatiť? Aj vtedy výjde maximálna??? Ďakujem 😘
@iwka83 Keby si čítala poriadne tak nepolozis dalsiu rovnakú otazku. Ak podpisu dohodu o skončení PP ako treba nemaju ako špekulovať nakolko PP skonci a dovolenku musia preplatit. Neviem aky mas dovolenkovy priemer cize ťažko povedať ci ak vycerpes tolko dovolenky tak ti vyjde max podpora. Ale skor nie.
@evittam dobry den, pozeram ze sa vyznate v tejto teme, tak ak by ste mali cas budem rada ak mi odpoviete.
15.9.2014 mi zacal PP na dobu neurcitu, (predtym som nikde nepracovala) 19.11.2015 som ostala na PNke(rizikove tehotenstvo), a 23.5.2016 som nastupila na MATERSKU a následne potom na RODICAK, 29.6.2019 bude mat syn 3 roky a do prace sa uz nevratim, lebo som si nedoplnila vzdelanie. A chcem sa opytat, ci mam teraz narok na DAVKU V NEZAMESTNANOSTI. DAKUJEM ZA ODPOVED
@00gabika00 ano mas
@00gabika00 Ano
@evittam a splnam tu podmienku poistenia v nezamestnanosti ak som odpracovala iba rok aj nieco a zvysok tvori PN, materská a rodicak? Moc sa v tom nevyznám,len viem ze treba byt tolko dni poistena a neviem ci to poistenie bolo aktivne aj ked som v podstate nepracovala. Dakujem
@00gabika00 ano splnas
@00gabika00 Ano. Poistenie trva ak trva PP.
@evittam dakujem, takze ak by som urobila aj ja to co ste radili vyššie, ze vycerpat 1 den dovolenky a zvysok preplatit, tak mala by som narok na max podporu? Zalezi ta vyska podpory aj od toho koľko dni dovolenky mam? Zda sa mi ze nejakych 6 dni, ja som cerpala dovolenku pred rodicakom.ovplyvni to výšku podpory? Neviem cimi dovolia dat preplatit, skor budu trvat na tom ze musim tie dni vyčerpať. Dakujem
Pokiaľ poistenie trvá čiže si stále zamestnaná tak máš nárok na dávku v nezamestnanosti...vyčerpaj si 1 deň dovolenky a so zamestnávateľom ukončí PP dohodou nasledujúci deň...zvyšok dovolenky nech ti preplatia a dostaneš maximálnu podporu...teda ak si počas RD nepracovala