Ahojte v máji bude mať môj syn 3roky a kdeže som sa presťahovala tak nenastúpim do pôvodného zamestnania mám nárok na nejakú podporu keď sa nahlasin na úrad práce?pred pôrodom som pracovala 2roky?
budes mat, narok na podporu bol novelizovany k 01.09.2010 a dalsiu zmenu chysta mihal az v priebehu buduceho roka.. tak si daj na to pozor, sleduj zmeny a pripadne nastup do prace este pred ucinnostou zmien 😉 lebo aktualne mas moznost vyuzit dieru v zakone a mat ju naozaj kralovsku 😀
teda.. ono to plati ak si stale este zamestnana na dobu neurcitu....
Ahoj, ja som sa na to tiež pýtala, lebo budem nezamestnaná keď sa vrátim po materskej hneď dostanem výpoveď, sme trojsmenná prevádzka totiž a ja môžem len ráno. A na úrade práce mám kamarátku a tá mi povedala, že budem mať nárok na podporu, ale len z minimálnej mzdy 55percent. To zn. nejakých 150EUR. Nezáleží vraj na tom koľko si pracovala.. Ja som robila v kuse 6rokov. Možno sa mýlim, ale takto mi povedali. Ahoj..
treba aspon na tyzden nastupit do prace, hoc len vycerpat dovolenku 😉
ako pise olifcek - treba ist odpracovat aspon par dni, aby ti zamestnavatel vyplatil mzdu - cim vyssiu za co najkratsi cas. Potom sa podpora nebude vyplacat z minima, ale z pravdepodobneho platu. Ked nic ine, tak sa dohodnut na trvani PP do konca mesiaca, nechat si vyplatiti odstupne, odmeny...
mala by si mat,uvidime ako sa upravi zakon o noveho roku