Mam nárok na podporu?

vzdatto
27. dec 2019

Dobry den. 31.1.2017 som polozila zivnost. Od 1.1. 2018 som zamestnana na TPP. 6.4.2018 som nastupovala na Md. So zamestnavatelom som dohodnuta ze pri nastupe po rodicovskej dostanem vypoved nakolko sme mali dohodu a zamestnal ma aby mi vysla materska. Od 1.1.2020 nastupuje na MD moj manzel,.ja dostanem vypoved a idem na UP. Chcem sa spytat ci mi vynde davka v nezamestnanosti, ci mam narok. A ak nemam narok ci mozem byt dovrovolne nezamestnana ked bude muz na MD. Dakujem.

evittam
27. dec 2019

@vzdatto Preco dostanes výpoveď? Ved ste sa dohodli ze az po RD.....
730dni PvN mas splnene 1.1.2020 čiže nárok na podporu mas po tomto dátume. Na tvojom mieste pockam az do konca RD -tak si mozes zariadiť max.podporu.

arcticcode
27. dec 2019

Dobrovolne nezamestnana mozes byt hocikedy. Jedina zakonna povinnoat je platit si zdravotne poistenie, dajakych 66€ mesacne.

vzdatto
autor
28. dec 2019

@evittam len ked ide manzel na matersku ja musim nastupit do prace ale zamestnavatel ma nepotrebuje tak dostanem vypoved.

veronikaszabova
28. dec 2019

@vzdatto a to kde si vzala, ze musis nastupit do prace?

evittam
28. dec 2019

@vzdatto To nie je pravda. Ty voci zamestnavatelovi zostavas na RD. A so svojím zamestnávateľom vôbec nic neriesis ak ide manzel na MD. Jeho to totiz nezaujíma. Ak mate len jedno dieta do 6rokov budes si platiť akurát ZP pocas manzelovej MD.

vzdatto
autor
28. dec 2019

@evittam Dakujem. Mame 3 deti 15 , 9 a skoro 2 roky. Tak ja mozem byt doma do 3 r. dietata aj ked bude muz na MD? To mozeme byt dvaja doma? Ja som si myslela ze musim ist bud do zamestnania alebo na urad prace.

klarissa25
28. dec 2019

@vzdatto ty môžeš byť na rodičovskej dovolenke aj kéd on bude NA MD. Len nebudeš poberať rodičak

evittam
28. dec 2019

@vzdatto Mozes byt na RD bez nároku na RP ale musissi platiť ZP.

vzdatto
autor
28. dec 2019

@klarissa25

@evittam

Dakujem Vam velmi pekne.