Dobrý deň chcem sa poradiť či mám na niečo nárok ak som doma s dcérkou lebo mi ju nechcú zobrať do škôlky. Mala mala v januári 3 roky a posledné peniaze som dostala vo februári a od test dostávam len rodinné prídavky tých 24€ . A okrem toho nič . Síce priateľ celkom dobre zarába ale aj tak by ma zaujímalo či mám na niečo nárok alebo nie. Na úrade nie som nahlásená aby ma neposielali kade tade do práce nakoľko nemam kde nechať malú. .som len nahlásená na sociálke ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov.
Nemáš nárok na nič ja som bola tak isto. Treba ísť na zdravotnú poisťovňu štát bude za teba platiť aspoň zdravotnú pokiaľ ti dcérku nezoberu do škôlky. Ty môžeš byť s ňou doma až pokým nenastúpi do predškolskej
@nikpa lebo že nemajú voľné miesto, a to som v septembri dala žiadosť do 15 škôlok a od októbra som každý týždeň do každej škôlky volala a stále nič (jasné teraz keď sú zavreté to neriešim).mala je zdravotne v poriadku ku dr sme chodili len na preventivky a raz čo bola chorá od narodenia tak že my určite nepredĺžia
@marika311 az také zle to mate v meste co sa škôlok týka? 🙄 Od budúceho roku myslím, začne byť povinna predškolská a všetky deti od 5 rokov najneskôr budu musieť navštevovať škôlku, neviem si predstaviť co bude potom. Moj maly by mal ísť od januára do škôlky, takze sa teším. A tiež budem podávať prihlášky hromadne.
Mas narok len na pridavky. A teda bud poriesis sukromnu s tym,ze budes nadstandardne zarabat aby sa ti to vobec oplatilo (opatrovatelky nie su o nic lacnejsie) alebo pockas az kym ti ju niekam nevezmu.
Ďakujem vám všetkým za odpovede aspoň viem že na čom som
nie, nemáš nárok na nič