Mám nárok na materskú? Poraďte mi prosím

dida888
2. máj 2018

Dobrý deň mamičky. Idem k vám s malou prosbou o pomoc. Tých 270 dní do materskej sa počítajú ako odpracované dní alebo ako jeden celý mesiac. Takto to vysvetlím minulý rok som začala pracovať od februára 2017 u jedného zamestnávateľa kde som vydržala necelý mesiac cca 28dni, až v máji som nastúpila k inému zamestnávateľovi kde som vydržala mesiac a pol cca 55 dní s tým ze som si našla ihneď inú prácu v ktorej som bola zamestnaná od júla do polovičky novembra,a potom som opäť prestupila na iné zamestnanie v ktorom mam zmluvu na dobu určitú 30.8.2018, ostala som tehotná a od marcaa ma Dr dal na rizikové tehotenstvo (v 3mesiaci)z dôvodu fyzickéj práce keďže pracujem v školskej jedálni ako pomocná sila. A mňa by zaujímalo ci mam narok na matersku alebo nie?? Keďže sa v tom vôbec nevyznám bola by som vďačná za každú radu. Vopred ďakujem za odpovede a želám krásny deň😊

bale1rinka
2. máj 2018

@dida888 bude sa pozerať či máš platené-aktívne nemocenské poistenie 270dní pred predpokladaným termínom pôrodu,choď do sociálnej poisťovne a nech ti to vytlačia či ti to výjde.

draik
2. máj 2018

Do 270 dní poistenia sa počítajú aj ukončené zamestnania v období dvoch rokov pred pôrodom, nielen aktuálne zamestnanie.

dida888
autor
2. máj 2018

Ďakujem za odpovede... No žiaľ ja som predtym nepracovala ked môj prvý syn dovŕšil 3 roky som si nevedela nájsť prácu pracovala som od roku 2017 ako som uviedla až do teraz. Ale ďakujem ešte raz

draik
2. máj 2018

@dida888
Kalkulačku snáď máte a dni si viete spočítať, že máte nad 270 dní. Započítava sa aj súčasné zamestnanie, ak aj ste na PN.

dida888
autor
2. máj 2018

@draik ďakujem veľmi pekne za pomoc. Mala som v tom trosku chaos, keďže som pred tým na matersku nemala narok. Ďakujem ešte raz a prajem pekný deň