Vedel by mi niekto poradiť, či by som nejak mohla mať nárok na materskú? Môj prípad je dosť zamotaný, tak budem veľmi vďačná, ak by mi niekto vedel poradiť a najlepšie čím skôr. Vopred veľmi pekne ďakujem. Zatiaľ tehotná nie som, ale v krátkom čase by sme chceli tretie bábätko. Podrobnosti:
r. 1997 - 30.4.2012 zamestnanie - pracovný pomer na prac.zmluvu - Hrubá mzda: cca 800,-, žiadna PN počas práce
21.4.2012 ešte počas zamestnania vznik dobrovoľného poistenia na všetky typy + jednorázová platba za poistné cca 120,- € - doposiaľ nezrušené pripoistenie, ale počas PN sa neplatí.
1.5.2012-2.5.2012 - registrácia na Úrade práce - dávka v nezamestnanosti za 2 dni
3.5.2012 - vznik práceneschopnosti - ešte v ochrannej 7 dňovej lehote
PN ešte trvá cca do 31.3.2013, t.j. 11 mesiacov vkuse = vyplácanie PN z oboch poistení.
1.4.2013 bude nasledovať: späť registrácia na Úrade práce+poberanie dávky v nezamestnanosti 6 mesiacov
Mám si dobrovoľné pripoistenie ďalej ponechať a platiť? akú dobu? len pokiaľ mi nezačne ochranná lehota 8 mesiacov (keď už budem tehotná)? alebo až po dobu 26 týždňov pred pôrodom? Neviete mi poradiť, na akú výšku materskej budem mať nárok?