Mám nárok na materskú, keď som robila na dohodu a potom na zmluvu?

jaka02
17. máj 2018

Mam narok na materskú ak som pred dvomi rokmi robila na dohodu a ak minulý rok som robila 7mesiacov na zmluvu?

beky1813
17. máj 2018

Podla infoemacii, co si dala, tak nie

jaka02
autor
17. máj 2018

Prečo?

nietzsches
17. máj 2018

Narok na materske vznika ak odrobis 270 dni respektive 270 dni si bola povinne nemocensky poistena ci ako sa to vola za posledne 3 roky pred vznikom naroku

luliu
17. máj 2018

Aby si mala nárok musela by si za posledné 2 roky robiť 270 dni. Dostaneš len rodičovský prispevok

luliu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaka02
autor
17. máj 2018

Posledné 2roky by som musela vkuse robiť aby to vyšlo 270dni

nietzsches
17. máj 2018

2 roky opravujem sa

jaka02
autor
17. máj 2018

Ja som robila pred 2rokmi na dohodu a potom mesiac som bola doma a robila na zmluvu 7mesiacov

luliu
17. máj 2018

@jaka02 takže nemáš 270 dni

jaka02
autor
17. máj 2018

Tak narok na materskú nemám?

jaka02
autor
17. máj 2018

Tak keď mi dá zenska papier na materskú dovolenku tak to nemusím posielať na sociálnu poisťovňu?

pribinak
17. máj 2018

@jaka02 musis, tam ti potvrdia, ze nemas narok a potom di požiadaš po narodení dietata o rodičovský a rodinne prídavky

jaka02
autor
17. máj 2018

Aha dobre ďakujem

hoffka777
17. máj 2018

Chcela by som sa opytat môže ísť chlap na materskú(3 mesiace si odrobí na tpp) ak poberá výsluhový dôchodok .ci mu tu materskú uznajú a či zároveň môže poberať aj dôchodok . Ďakujem

luliu
18. máj 2018

V tomto by ti najlepšie poradili @evittam @majusqa77 @zalka

evittam
18. máj 2018

@hoffka777 3mesiace nestacia. Musi splniť hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledne dva roky pred nástupom na MD.

majik1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
18. máj 2018

@majik1991 to je teda hlúposť veľká. To je základná podmienka nároku. Co myslíš ako by to vyzeralo, keby to platilo. Niekto sa zamestná mesiac pred materskou a ma nárok? Isto nie

majik1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majik1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
18. máj 2018

@majik1991 Toto je presne výsledok toho ako vedia ti najkompetentnejsi prd. Bohužiaľ. Precitaj si podmienky nároku na MD! Hlavnou podmienkou je stale 270dni NP za posledné dva roky pred porodom, ďalej musi byt NP AKTIVNE alebo musis byt v ochrannej lehote. Cize ako pises môže pracovať aj 10rokov ale ak skončí PP a nie je este tehotna tak nemá narok na MD,nakolko nemá aktívne NP ani nie je v OL. Cize tvoja znama by si mala doštudovať to co ma ovladat. Smutne,ze rozdava nespravne rady a este jej aj ludia uveria.

evittam
18. máj 2018

@majik1991 Cize si mam ísť overiť nieco u niekoho kto o tom nič nevie?!

evittam
18. máj 2018

@majik1991 A ak pracujes mesiac na PZ tak to nie je TPP? A to mas zase od ktorej fundovanej znamej?

majik1991
18. máj 2018

evittam no vidím, že ty si práve ta fundovaná osoba, ktorej by som mala veriť. toto isté som napísala pardon že nepoužívam úradnický slovník ja som to napisala ako som pochopila a nikde som nenapisala ze nemusi splňať podmienky. ani nikomu nekážem aby sa tým riadil.
A to overenie som myslela na úrade, u kompetentnej osoby. ale výborne aspoň viem že nemusím lietať po úradoch, napišem tu keď ty všetko vieš. Tu by to normálne asi nefungovalo aby tu ľudia hneď nerýpali ako ty že. stačilo to napísať aj normálne ....ale ja svoje rady vymažem aby si mohla kľudne spať aby si niekto podľa toho náhodou niečo nevybavoval. a diki za tvoj názor😉🙂😖

evittam
18. máj 2018

@majik1991 Ja nikde nerypem. Len reagujem vecne,odborne a strucne. Tie výroky ako musi mat pravdu niekto lebo robí tam a tam su zavadzajuce . Ano ak niecomu rozumiem tak rada poskytnem odbornú a správnu radu. Ja som len poukazala na to, že úradníčky veľakrát vedia menej ako ja-osobna skusenost. A jasneee, len vymaz aby nikto nevidel na co som vlastne reagovala, také typické ked niekoho upozornia na chybu. A😉spim kľudne aj bez sprostých poznámok tvojho typu. Mna neurazi nejaky anonymny nick.😉 Pekny den.
Btw.vela zien a nielen tu na MK ak sa riadili mojimi radami majú MD, max.MD, či podporu.

majik1991
18. máj 2018

@evittam mne nevadí ked ma niekto upozorní na chybu viem si ju priznať , ale nemam rada ludi ktorý si na druhých pestujú svoje ego...a myslím ze je to moje slobodné rozhodnutie či niečo vymažem alebo nie. super gratulujem im aj tebe. ja som si to vybavila sama. pekný deň

evittam
19. máj 2018

@majik1991 Este raz-ja si na nikom nepestujem svoje ego. Slusne som ta upozornila. Dokonca som sa ta aj na niečo slušne spýtala a nemáš ani toľko slušnosti aby si odpovedala. Ano slobodne si môžeš robiť co len chces len ak ja napr.nieco napisem tak si za tym stojim a ak na to reagujú ini tak je slusne to nezmazat aby aj ostatní diskutujúci vedeli o com je diskusia. Ale mne to nejak nevadi. A gratulujem.

evittam
19. máj 2018

@majik1991 A posledne, najskôr napises, že tvoja znama, ktorá robí na SP (cize vie co hovorí a vyzna sa) tvrdí,ze už žiadnych 270dni nepotrebujes k nároku na MD, potom to vymažes a napises,ze to netvrdis.😁😁😁

majik1991
19. máj 2018

@evittam ja som to pisala k tomu ze ked ti skoncí tpp a otehotnieš tak ti ani tych 270dni nepomoze a to si sama aj ty pisala takze neviem kde je problem, a nenapisala som ze to netvrdim to iba vyberas frazy aby si ma tu urazala a nepisala som ze robi na sociálnej poistovni. a načo som mala odpovedat toto nie su slusne otazky ale sarkastické, u teba je to mozno slusne spravať sa povyšenecky u mna nie.ja som to napisala ako som pochopila, ludia sa mylia rozumies tomu. a internet a zákonnik si vie kazdy prečitat nie len ty. daj mi svaty pokoj a neryp uz som to raz povedala nemam čas ani chut sa tu naťahovať.

majik1991
19. máj 2018

@evittam ked ti to nevadi tak aky mas problem este ? povedala som svoj nazor a zmazala som svoje komentáre vyjadrila si sa tak čo este chces ?