Baby 2.oktobra 2019 budu dva roky co som zamestnana, pred tym som bola na rodicaku.
No mam v plane ist na PN uz teraz. Budem mat narok na matersku? Ci musim pockat do oktobra nech mam odrobene dva roky?
ak si zamestanana tie dva roky mas splnenu podmienku na dostanie materskej, nemas dovod neist na PN, ale v nazve pises ze si 2 roky doma, ak si doma nezamestnana 2 roky na Matersku narok nemas.
@nikyma12 ako píše aviska ak si 2roky doma (čo si uviedla v názve príspevku)a teraz si sa zamestnala, musí byť doba poistenia min.tých 270dní....ale ak si zamestnaná ako píšeš v texte a v októbri budú 2 roky , tak ak by ti PP stále trval a bola by si na PN - tak nárok na materskú máš...Doba PN sa ráta do tých 270dní (ale musí trvať PP)lebo ti stále trvá nemocenské poistenie.....
Ahoj.ja.som v roku 2017 porodila,bola som na md potom rodicak,tetaz som zasmestnana od maja a od zajtra idem na rizikove cize ma marodku. A narok na matersku mam.takze podla mna by si mala mať narok.ale radsej si to over na.socialnej poistovni.skoda by bola prist o peniazky pre pár dní