Viete mi poradit ako to je kto na skusenost ? Ak by som nestihla retazovy porod teda porod do 3 rokov veku dietata tak mam narok na matersku a rodicak v akej vyske ? Neviem sa dopatrat k jednoznacnej odpovedi tak ci nemate osobnu skusenost dakujeeem
@1mina medzi mojimi detmi je rozdiel 2r.a 9mesiacov a matersku mi neuznali ze nemam narok . Takze je to dake divne . A kamoska bola tak isto a jej uznali . Zahada. Mam znamu uctovnicku a v okrese RS mi ju podla vsetkych papierov dolozenych uznali a z Ba mi prislo rozhodnutie ze nemam narok .
@1mina , ak ti stale trva PP, nastup aspon na jeden den po RD do tej istej prace - daj si kludne aj dovolenku. Dolezite je, aby v ten den za teba bolo zaplatene a ukoncene nemocenske poistenie. Tym padom, ak ukoncis prac pomer tehotna, budes este 8mes v ochrannej lehote a sa ti bude pocitat obdobie RD do nemocenskeho poistenia (ak by si na ten jeden den nenastupila, neratalo by sa a narok na matersku by vobec nebol). Vyska materskej sa bude ratat z vysky prijmu v danom zamestnani.
Otehotnela som vo februari, v marci som koncila RD a aj ked som este nevedela ze som tehu, radsej som sa dohodla na ukonceni PP s tym jednym dnom zamestnania ale na dovolenke (plus mi este doplatili zvysnu dovcu co sa nazbierala za MD).
V socialke mi potvrdili, ze budem mat narok na matersku ktora sa mi vyrata z platu co som mala na zmluve.
Najvyšší čas sa poriadne pozrieť do diskusií, rieši sa to dookola. Keďže ste však dali málo info, tak poradiť nemožno.