Zdravím, potrebujem poradiť...
Momentálne som zamestnaná, ale náš obchod je klasicky počas korony zatvorený. Medzičasom som sa presťahovala za snúbencom cca 200km,teda je jasné, že v práci budem musieť dať výpoveď,čo vyzerá že bude asi v polovici apríla... Pred pár dňami mi vyšiel pozitívny tehotenský test... Zaujímalo by ma, či budem mať nárok na materskú, z čoho ju vypočítajú (som zamestnaná vyše 4r.),či môžem ísť na úrad práce, atď... Ďakujem krásne za odpoveď!
@lavie17 kedze tehotna si este pocas trvania PP tak budes v ochrannej lehote tak materske ti vznikne z vymeriavacieho zakladu z tohoto zamestnania .... a kludne mozes ist na podporu ....
@andula1988 a v prípade, že by som ukončila PP a hneď nastúpila do druhej práce, bude sa stále brať vymeriavací základ z predošlého zamestnania, či z čoho?
@lavie17 ak nastupis do novej prace a budes tam min 90 dni bez PN, očr tak sa ti bude ratat z noveho zamestnania
Ak ale nemáš istú novú prácu, je lepšie riešiť tu PN a nech ti počas MD a RD trvá PP
PN mozes skusit u gynekologa a asi by to bolo i najlepsie riesenie, kazdopadne nie kazdy gynekolog ti tu PN vystavi bezdovodne, kedze aj oni maju kontroly atd. niektori skratka na rizikove poslu iba ak je skutocne dovod
@lavie17 podľa toho čo píšeš máš dosť odrobených dní na materskú. Odporúčam ísť na PN ak ti to gynekológ povolí (aj tak nemôžeš dochádzať 200km) a z PN na matersku