Mám nárok na materskú dovolenku?

anet224
13. aug 2024

Ahojte baby,chcela som sa spýtať ohľadne materskej dovolenky či mám na ňu nárok.Strednú školu som skončila minulý rok.Popri nej som mala kadejaké brigády,prácu na dohodu atď.Od Novembra som zamestnaná na TPP a od Februára som zamestnaná v druhej práci na polovičný úväzok čiže mám dve práce.Chcela som sa spýtať či mám teda nárok na materskú alebo nie.Naviem ako to funguje keďže mi odvádzajú dva krát aj v jednej firme aj v druhej.Za normálne odpovede budem vďačná 🙂

t1nusa
13. aug 2024

@anet224 ak máš odpracovaných 270 dni (čo by si od novembra už mala mať), tak áno, mala by si mať nárok na MD 😊 ak sa teda nič nezmenilo odkedy som toto riešila ja dva roky dozadu

aliziana
13. aug 2024

@anet224 teraz sa už zarátava aj doba štúdia, nie? Takže s počtom dní by si určite nemala mať problém. A možno si budeš vedieť uplatniť materskú aj z oboch prác, ak ich budeš mať aktívne obe ku dňu odchodu na materskú

eva233
13. aug 2024

@anet224 ideálne by som zavolala na infolinku sp do Bratislavy a tam ti povedia ci máš nárok z oboch prác alebo nie. Podľa mňa úplne v pohode ti to vyjde.

lenuska9999
13. aug 2024

@anet224 nárok na materskú máš, keďže máš minimálne 270 dni nemocenského poistenia za posledné 2 roky.

petamich
13. aug 2024

Ano mala by si mat narok

anet224
autor
13. aug 2024

Ďakujem vám baby za odpovede😊ešte som sa chcela spýtať ako sa tak pohybuje materská…Či sa to nejako spriemeruje z platu alebo ako sa to dá vypočítať lebo čo som pozerala všade píšu baby inak a nevyznám sa ja v tom.Ďakujem