Ahojte, je tu niekto komu nastala podobna situcia alebo by ste mi vedeli poradiť ako by sa to dalo ešte zachraniť.
V marci som tehotnela a do 16.6 som bola na RD, pracovny pomer mi stale trval pocas RD.
Tehotensky prispevok mi bol priznany.
Mesiac pred koncom RD som oznamila zamestnavatelovi ze mi konci RD a do prace sa nevraciam tak sme sa dohodli na vypovedi ku dnu 16.6 od 17.6 som isla na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu.
No a teraz som sa dozvedela ze som urobila vsetko zle lebo na socilanej mi povedali ze narok na matersku nemam.
Ze nemam aktivne nemocenske poistenie.
Uplne som zabudla ze pocas RD je pozadtavene a mala som čerpať dovolenku az potom dat vypoved :/
Prosim vas da s tym niečo ešte robit.
@natalianatalija ak máš PN platenú tak sa ti obnovilo poistenie... A nárok máš.
Ci PN je neplatená?
@zalka nie preto som sa začala informovat na socialkelebo PN mi neprišla zaplatena. Ja som si myslela ze mam vsetko v poriadku no tu nastal kameň urazu a zistila som ze ani na PN ani na matersku nemam narok.
@natalianatalija s PN už neurobíš nič, tam nárok nie je, keďže sa ti neobnovilo nemocenské poistenie. Materskú by si si mohla zachrániť ešte dobrovoľným poistením, aj keď by bola z min. VZ,ale aspoň by si mala nárok na vyšší RP
@natalianatalija tak to naozaj si spravila chybu. Môžeš sa prihlásiť na dobrovoľné poistenie z toho PN platená nebude ale MD áno. Alebo sa zamestnať. Aby sa ti obnovilo poistenie a nárok vznikol.
@zalka no to veru som urobila, ďakujem za radu 🙂
@zalka urcite poradi 🙂