Ahojte zienky mám na vas takú otázku keďže pani na sociálke nemala čas mi nič povedať. Starám sa o babku poberam na ňu opatrovatelsky príspevok. Starám sa o ňu od minuleho roka a moja otázka znie načo mám narok na materskú alebo rodičovský? Budem vám vďačná za každú odpoveď. PS: píšem cez mobil sorry ak sú chyby
@petulka00013 iba rodicak
A viete ze som rada ze len rodičovský lebo mi ostane aj ten opatrovatelsky a nevem kolko keby ze mám narok na MD by mi z tej almužny vypočítali hahah
@petulka00013 ale porodne dostanes tak ako kazda,.... 🙂
Ako možno to znie ták sebecky ale v dnešnej dobe je kazdy rád každej korunke naviac lebo je doba aká je a ja som len preto rada ze budem mať rodicovsky a opatrovatelsky lebo malému níc nebude chybat a ak nie sme s priateľom zobraty on je živnostník a ja poberam ten opatrovatelsky mne sa to ráta ako praca môžem si uplatnit bonus lebo roky sa mi počítajú do dôchodku to viem ale zaujimal by ma este ten bonus
@petulka00013 bonus mozu poberat len zamestnany,....cize priatel by mohol ak budete zit v jednej domacnosti
Ano žiť žijeme v jednej domácnosti akurát, že sa veľmi nehrnieme do svadby ale on ma nechany trvalý pobyt u seba doma no v rodičovskom dome ale žije pri nás tak neviem ako to bude
@petulka00013 to nevadi,ze ma trv.pobyt inde,...na ziadosti sa dava cestne vyhlasenie,ze zijete v spolocnej domacnosti,...ale urcite ma svoju ekonomku a ta by toto vsetko mala vediet,...
Má ale tak niet času ísť za nou hahee ale dakujem
@petulka00013 ak nemáš žiadne nemocenské poistenie, tak nárok na MD nemáš... len na rodičovský.