Ahojte viete mi niekto poradiť zistila som že som tehotná , ale môj malý bude mať teraz v júli len 2 roky to znamená že porodím ešte počas rodičovskej , chcem sa poradiť či mám nárok na poberanie pol ročnej materskej aj keď som ešte na rodičovskej. Dakujemn.
@divenka
Ak tí stále trvá pracovný pomer, tak áno🙂
áno stále mám TPP vlastne až do 25.júla 2015, to by bolo super lebo neviem si predstaviť živiť 2 deti z 200 euro hlavne z úvodu lebo prvé som nekojila museli sme kupovať mlieko a muž tiež veľa nezarobí
@divenka Áno budeš mať materskú tak ako pri prvom, 6 týždňov pred termínom začne, v trvaní 34 alebo 37 týždňov (ak si osamelá). Za tú dobu nebudeš mať nárok na rodičovský príspevok. Po skončení poberania materského zase požiadaš o rodičovský príspevok.
a viete mi ešte poradiť či si to treba požiadať na sociálke alebo aký je postup?
@divenka
Ked nastupis na matersku (v 34 tt), postup je rovnaky ako si mala pri prvom dietati- lekar ti vypise papier, ten dorucis zamestnavatelovi a ten to doruci SP. A samozrejme,ked zacnes poberat materske, musis si "odhlasit" rodicak na UPSVaR. Subeh materského a rodicovskeho prispevku nie je mozny.
ďakujem veľmi pekne za rady 😀 😀
ahoj, myslim ze do troch rokov od nrodenia prveho dietata mas narok opat na matersku...