Ahojte
Chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu pretože mám troška zmätok čo sa týka materkej .. Zamestnana som na dobu urcitu od roku 2010 cize dva roky ..
Zmluva mi končí 28.2.2013 . Vo firme ale doslo k vyraznym zmenam firma na SR konci k 31.12.2012 a stahuje sa do HU kedze som odmietla pracovnu ponuku v madarsku ale potrebuju v praci niekoho kto im pomoze uzavriet fiancny rok tak mi zmluvu predlzili do 31.3.2013. pred nastupom na matersku bude ale cca 3 mesiace nezamestnana teda ak dobre ratam predpokladany termin porodu je 31.7.2013 cize momentalne som cca v nejakom 5-6 tyzdni ..
Budem mat vobec narok na matersku ak som zamestnana na dobu urcit .. a co v pripade ze zozstanem cca 2-3 mesiace nezamestna pred nastupom na matersku .. z coho sa mi vobec bude ratat vyska materskej
Ako by som mala podla Vas postupovat .. Uz vopred Vám veľmi pekne dakujem za kazdu jednu radu
ak pred pôrodom si 270 dní sociálne poistená nárok na materskú máš.. 🙂 🙂 a tie 2-3 mesiace ktoré by si mala byť nezamestnaná tak s hoď na PN-ku a máš to 😀 😀 😀 😀
@slavka034 a nevies prosim ta, ci zamestnavatel plati soc. odovody aj pocas PN zamestnanca? Ja som od zaciatku na rizikovom tehu a uz som zmierena s materskou vo vyske 190 eur. Ale kamoska mi hovorila, ze to je blbost, lebo ze ved som stale zamestnana, ze preco by som nemala mat riadnu matersku. Tak som z toho jelen 🙂
@miskalevica kamoška ti dobre hovorila 😀 😀 😀 ja som bola na PN od 15 tt až do začiatku MD 😝 😝 😝 😝
takže materskú by si mala dostať v pohode
@slavka034 jeej to je skvela sprava 😉 , dakujem za info 🙂
@miskalevica - ja som napr. teraz na rodicovckej , a nastupujem 1.4 na matersku a pocas tehu som bola tiez PN, A normalen budem zasa dostavat matersku ako prvy krat lebo som v podstate stale zamestnana a to je firma uz medzi tym v konkurze 😉
@ivka1608 pokial ti tam robia problem tie tri mesiace bez prace, tak tam si zaplat plne odvody zo svojho a budes mat narok na matersku. to sa ti oplati. ak sa jedna len o tri mesiace. plus rataj, ze 6tt pred porodom nastupuje na matersku