Ahojte, vedel by mi bud niekto vypocitat, alebo poradit na koho sa obrátit ci by som mala narok na matersku? Počíta sa do tých 270 dní poistenia aj keď som PN?
S prácou som to mala posledné roky take nijake a tiez uz niesom najmladsia, tak rozmyslam vselijako..
@sara287 nárok na materské - za posledné dva roky musíš mat 270 dni nemocenského poistenia (počíta sa aj PN počas zamestnania), a aktívne nemocenského poistenie v čase podania žiadosti
@daniela1911
@petamich
a pocita sa to ked som počas ochrannej lehoty isla na PN? Začiatok prac. pomeru bol máj 22 - koniec marec 23 - vtedy som isla v ochrannej lehote na PN a ešte aj som..
@sara287 nie, nemocenské postenie nie je aktívne
Ale za ten čas máš 270 dni maj22-marec23, musíš sa buď zamestnať alebo dobrovoľne poistiť (aby si splnila aj druhu podmienku)
@daniela1911 hmm, myslela som si. Dakujem ale velmi pekne za tak rychlu odpoved 🙂
@tersanas podľa vety, nie som už najmladšia, by som povedala, že len plánuje 🙂
@daniela1911 nemusí, zatiaľ by bola v ochrannej lehote
@lilinka88 Čo nemusí? Akosi som sa stratila. Áno, ak otehotnie do cca septembra tak v ochrannej lehote, ak ale od septembra pripočítame 9mes, treba prepočítať 270 dni za posledné dva roky, lebo neviem či to bude dosť…
@daniela1911 písala si,že podmienkou je aktívne NP a musí sa zamestnať alebo platiť DNP. To zatiaľ nemusí
@lilinka88 áno, zatiaľ nemusí, otázne, ako to ďalej bude
ak pocas PN trva pracovny pomer, tak pocita