Pekny den viete mi prosím poradiť?....ide o to, že čakame babo... termin porodu je na 19.5.2019 a doktorka mi povedala, ze na matersku ma musi vypisat 4.4.2019
a chcela by som teda vediet, či mam šancu mat narok na materske na kolko som sa zamestnala od 01.10.2018 na TT a plus este od 1.11.2018 na dohodu, čiže teraz mi bezi aj dohoda aj TPP...chcem sa opytat budem mat narok na matersku respektíve co by ste mi poradili, či sa teda zamestnat este na jednu dohodu a budem mat dve dohody a 1 TPP alebo mi to takto ako to mam vychadza...dakujem
pred tymto TPP som nepracovala nakolko som bola v skole a potom na dobrovolnickej cinnosti
Myslim, ze nesplnis podmienku 270 dni trvania nemocenskeho poistenia... Predtym si nepracovala?
@kasepa tusim, ze treba byt v poslednych 2 rokoch pred porodom nemocensky poistena najmenej 270 dni. To znamená, ze Ta musi zamestnávateľ prihlasit na toto poistenie, pokial Ta neprihlasi nepriznaju materské. Ja som pracovala na TPP celu dobu , niekolko rokov. Dohody to neboli. Isla som teda na sociálnu poisťovňu kde mi nakoniec preverili, ze ano tie dni, tych 270 dni v poslednych 2 rokoch je v poriadku len im par dni chyba nahlasenie nemocenskeho poistenia. Robila som nadcasy, PN ky ani paeagrafy som nemala aj tak...smola...materské zamietnuté. Taka je realita
184
Uz mi asi doklaplo... Este raz pardon..
Kedy mi viplatia prvú materskú keď som nastúpila 18.7. a je 15.8 a termín mám až 29.8 dostanem ju ešte tento mesiac alebo až druhy keď som ešte tehotná Ďakujem 🙄
@domi811 no ak mas narok na matersku, tak by Ti v auguste mala prist za tie dni, na ktore si mala minuly mesiac narok. Teda od toho 18.7. do 31.7.
Ahojte mamičky som podobnej situácii chcem sa opýtať mám narok na materskú keď už nepracujem? Pracovala som Len od 17.1.2020 do 17.4.2020 na sociálnom poistení mi povedali že nemám nárok 🤷♀️tak neviem ako to je.
A čakám tretie bábo pôrod mám teraz 22.11.
@kasepa z dohody Ti zamestnávateľ moze ale nemusi hradit ani Ta prihlásiť do Sociálnej poisťovne . Podaj si ziadost o materské a potom uvidis. Napr.ja som mala na TPP, riadna zmluva, nie dohoda 3 roky pred nástupom na matersku odpracované dost, nad tie dni co oni žiadaju no materske mi aj tak zamietli, nepriznali. Potom je uz iba rodicovsky príspevok.