Ahojte.Poradite mi niekto ci mam narok na marersku ak:mam odpracovanych 7 rokov potom som bola 3 roky s prvym dietatom a teraz cakam druhe,nastupila som do prace 2.2 2015 a termin mam 24.11 2015.V praci mi prac.pomer neukoncili,stale trva a je na dobu neurcitu...
A nepotrebujem zase odrobit tych 270 dni?
@lenkapagacova Veď ich máš odrobené - pracovala si 7 rokov, potom si bola na RD a znovu pracuješ. 😉 🙂
Baby poradite mi?mam narok na matersku ked podpisem revers a odidem s nemocnice v 30tyzdni tehotenstva?
@susane20 hospitalizácia alebo jej odmietnutie nemajú vplyv na vyplatenie dávky materské 😉
jedinou podmienkou 270dní poistenia pred narodením dieťaťa.
Dakujem velmi pekne za odpoved.Ja som myslela ze znovu treba odrobit tych 270 dni,pred kazdou materskou
@lenkapagacova Tu nejde o "odrobenie" ale o to aby si mala 270dni NP.
@darina1952 Nie pred narodenim,ale za posledne 2roky pred nastupom na MD.
@lenkapagacova Pre vysvetlenie- NP je za teba platené, keďže ti pracovný pomer neskončil hoci si na MD.
@darina1952 a myslite ze ked odmietnen zostat lezat ze miju nemozu zobrat alebo prispevok ktory dostava prvorodicka?nejde mi o peniaze ale ide o to ze som sama a zejdu sa mi
@susane20 viac je tu v podmienkach na príspevok pri narodení dieťaťa:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@sabina1975 Nehovorim o PN,znamej sa to stalo-brali to ako odmietnutie starostlivosti,ako keby si napr.nechodila na poradne.
@susane20 Zdá sa mi to divoká konšiprácia, že by preto nevyplatili ten príspevok, ale tak v podstate by to asi možné bolo. Obzvlášť ak tu bol spomenutý osobný príklad. Ale papiere na ten príspevok ti potvrdí tvoj gynekolog, či si chodila na poradne, takže ak on potvrdí, tak by to malo byť ok.
@lenkapagacova Áno, máš nárok na materskú.